Principalele ţinte ale atacurilor cibernetice, în 2014 – studiu Kaspersky

Protejarea informaţiilor personale, dezvoltarea de instrumente care au ca scop furtul online de bani şi atacarea serviciilor de tip cloud, sunt printre cele mai importante ţinte vizate de către infractorii cibernetici în 2014, conform previziunilor realizate de către experţii Kaspersky Lab.
Economica.net - lun, 06 ian. 2014, 08:32
Principalele ţinte ale atacurilor cibernetice, în 2014 - studiu Kaspersky

În cazul utilizatorilor finali, infractorii cibernetici vor viza furtul de date referitoare la viaţa privată. Cu toate acestea, oamenii sunt hotărâţi să îşi protejeze informaţiile personale, iar acest lucru se traduce prin protejarea datelor stocate pe computere şi pe dispozitivele mobile.

Astfel, serviciile de tip VPN şi ‘Tor-anonymizers’ vor avea mai multă popularitate, iar instrumentele locale de criptare vor fi din ce în ce mai căutate, susţin specialiştii Kaspersky.

Pe de altă parte, în 2014, infractorii cibernetici vor continua să dezvolte instrumente care au ca scop furtul de bani (direct sau indirect).

‘Pentru a avea acces direct la ‘buzunare’, infractorii îşi vor rafina instrumentele create pentru a accesa conturile bancare ale deţinătorilor de dispozitive mobile (phising pe mobil, Troieni bancari).Pentru a susţine furturile indirecte este probabil să vedem mai multe versiuni sofisticate ale Troienilor care criptează informaţiile de pe dispozitivele mobile, împiedicând accesul la fotografii, contacte şi corespondenţă până în momentul în care este plătită o taxă de decriptare. Smartphone-urile care rulează sistemul de operare Android vor fi, fără îndoială, primele vizate’, conform raportului de specialitate.

Experţii Kaspersky Lab se aşteaptă ca, în acest an, să fie înregistrată o creştere considerabilă a numărului de atacuri asupra portofelelor utilizatorilor Bitcoin, a rezervelor de Bitcoin şi a burselor.

În privinţa prognozei pentru mediul de afaceri, compania sugerează faptul că mai mulţi furnizori de servicii de internet au anunţat implementarea unor măsuri suplimentare pentru a proteja datele utilizatorilor, cum ar fi criptarea tuturor informaţiilor transmise între propriile servere.

‘Hackerii vizează angajaţii serviciilor cloud, văzându-i ca pe cea mai slabă verigă în lanţul de securitate. Un atac de succes în acest caz ar putea reprezenta accesul infractorilor cibernetici la un volum imens de date. În plus faţă de furtul de informaţii, atacatorii ar putea fi interesaţi şi de ştergerea sau modificarea informaţiilor – în unele cazuri dezinformarea intenţionată ar putea valora chiar mai mult pentru cei care stau în spatele atacului’, arată specialiştii de la Kaspersky Lab.

În 2014 nu vor fi uitaţi nici dezvoltatorii software, furtul surselor produselor populare (în industria de gaming, dezvoltarea de aplicaţii mobile etc.) oferind atacatorilor o oportunitate excelentă de a descoperi vulnerabilităţi şi de a le utiliza pentru propriile scopuri frauduloase.

Mai multe ţări au adoptat sau au în plan adoptarea legislaţiei care interzice utilizarea serviciilor străine. În noiembrie, Germania a anunţat că toate comunicaţiile dintre autorităţile germane vor fi complet blocate în ţară. Brazilia şi-a făcut publice planurile de a construi un canal alternativ pentru Internet pentru a nu-l utiliza pe cel care trece prin Florida (SUA).

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Pe parcursul celor 15 ani de existenţă, compania a rămas o companie inovatoare în domeniul securităţii informatice şi oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, SMB şi companii mari.

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...