Prinţul de Wales îşi începe vizita oficială în România

Prinţul de Wales îşi începe, miercuri, vizita oficială în România. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat săptămâna trecută într-un interviu acordat Agerpres că vizita Prinţului Charles, un mare prieten şi admirator al României, reprezintă celebrarea forţei legăturilor dintre cele două ţări.
Economica.net - mie, 29 mart. 2017, 04:39
Prinţul de Wales îşi începe vizita oficială în România

‘Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteţei Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten şi admirator al României, are o fundaţie aici, care susţine prezervarea arhitecturii tradiţionale şi dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale, spre exemplu’, a afirmat diplomatul britanic.

El a subliniat că vizita Prinţului Charles reprezintă ‘celebrarea şi evidenţierea forţei legăturilor noastre bilaterale’.

Paul Brummell a arătat că Prinţul Charles va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu organizaţii care lucrează în domenii variate, dar care ‘au un numitor comun – implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie şi România’.

‘Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteţei Sale reprezintă celebrarea modalităţilor, de o diversitate imensă, prin care oamenii şi organizaţiile din România şi Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune’, a precizat Brummell.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prinţul Charles la Palatul Cotroceni şi că temele de discuţie vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de Prinţul de Wales în România.

Şeful statului îi va conferi Prinţului Charles ‘Steaua României’ în Grad de Mare Cruce, în semn de ‘preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume’.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România se încheie vineri.

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES au încheiat un parteneriat pentru acoperirea media a vizitei oficiale în România a Prinţului de Wales.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Marii Britanii, toate informaţiile cu privire la acest eveniment vor fi comunicate în sistem media pool.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener unic al evenimentului.

Te-ar mai putea interesa și
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Romtextil S.A. în valoare de peste jumătate de milion......
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru ...
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...