Procesoarele care cresc autonomia bateriei laptopurilor cu 50% au ajuns în România

Intel a anunțat oficial în România cea de-a patra generaţie a familiei de procesoare Intel® Core™, prezentând sisteme Ultrabook™ şi dispozitive 2:1, echipate cu ecran tactil.
Economica.net - mar, 01 oct. 2013, 09:34
Procesoarele care cresc autonomia bateriei laptopurilor cu 50% au ajuns în România

Construită pe arhitectura Haswell, pe 22nm, cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel® Core™, oferă o creştere cu 50% a autonomiei bateriei în timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generaţia anterioară , cea mai mare creştere de la o generaţie la alta din istoria companiei.

În plus, noile procesoare Intel® Core™ au chipset-ul grafic încorporat pe procesor, ceea ce oferă o performanţă de două ori mai mare comparativ cu generaţia anterioară . Chipset-ul grafic Intel® Iris™, disponibil pe anumite procesoare din cea de-a patra generaţie a gamei Intel® Core™, oferă Ultrabook-urilor şi altor dispozitive mobile experienţe vizuale deosebite.

Cu un consum redus de energie de până la 6 waţi, Intel permite dezvoltarea de dispozitive subţiri, mai uşoare şi mai silenţioase. Noua generație de procesoare – proiectată de la zero special pentru sistemele Ultrabook – reprezintă o schimbare importantă în computing. Noile procesoare Intel® Core™ generează noi inovații pentru Ultrabook și reprezintă viziunea Intel anunțată încă de acum doi ani de a combina performanța superioară cu un răspuns rapid şi autonomie impresionantă, precum și securitate încorporată, în produse mobile subțiri, cu design elegant.

Compania a mai dat astăzi publicității rezultatele unui studiu  realizat de Mercury Research în companii mari și mijlocii din România, conform căruia majoritatea companiilor consideră că perioada maximă de utilizare a dispozitivelor IT (laptopuri, Ultrabook-uri și desktop PC-uri) trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 ani. Astfel, 41% dintre companii consideră că laptopurile trebuie înlocuite la un interval între  3 și 5 ani, iar 52%, că desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeași perioadă.

Potrivit studiului, perioada de 3-5 ani este ideală pentru înlocuirea dispozitivelor, astfel încât acestea să nu reprezinte un risc de securitate pentru companie.

Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informației stocate în sistemele informatice este estimată la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult față de valoarea efectivă a acestuia, estimată în medie la 1.600 de euro. Respectând această perioadă, 51% dintre companiile din România declară că își înlocuiesc laptopurile după 3-5 ani și 47% dintre ele – desktop PC-urile la același interval.

În medie, companiile cu peste 100 de angajați din România folosesc 35 de laptopuri.

Peste 90% dintre companii securizează informația prin parola de deblocare a sistemului de operare. Mai puțin de jumătate dintre companiile intervievate folosesc și alte forme de securizare. Există un număr mic de companii (6%) care nu utilizează deloc sisteme de protecție a datelor.

“Noua generație a gamei de procesoare Intel® Core™ reprezintă o revoluție în computing, aducând cea mai mare creștere de performanță de la o generație la alta din istoria Intel. Aceasta se concretizează în autonomii avansate de până la 9 ore pentru volume mari de muncă și viteză mare de răspuns. Toate acestea sunt disponibile în cele mai noi Ultrabook-uri și dispozitive 2:1 de pe piață”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...