1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Finanţe şi bănci

Procuratura americană investighează JP Morgan pentru manipularea pieţei energiei

Departamentul de Justiţie din Statele Unite investighează dacă JP Morgan a avut un comportament incorect în tranzacţiile cu electricitate, pentru manipularea preţurilor, potrivit unor surse apropiate situaţiei, caz care se adaugă altor litigii şi anchete în care este implicată banca.

20 aug, 2013 | Mediafax

Luna trecută, JP Morgan a acceptat plata a 410 milioane de dolari pentru închiderea unei anchete a Comisiei Federale pentru Reglementare în Domeniul Energiei, în care banca era acuzată de manipularea pieţelor energiei în California şi regiunea Midwest.

JP Morgan Ventures Energy Corporation (JPMVEC) a fost de acord să plătească o amendă civilă de 285 milioane de dolari Trezoreriei SUA şi să returneze profituri incorecte de 125 milioane de dolari unor abonaţi ai serviciilor de furnizare de electricitate California Independent System Operator şi Midcontinent Independent System Operator.

Investigatorii Comisiei Federale pentru Reglementare în Domeniul Energiei au constatat că divizia JP Morgan s-a angajat în 12 strategii de influenţare a pieţei energiei, în perioada septembrie 2010-noiembrie 2012

JP Morgan, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, nu a recunoscut că ar fi avut un comportament incorect.

Departamentul de Justiţie a decis să analizeze practicile băncii pe piaţa energiei, au spus sursele, precizând că investigaţia se află în stadiu incipient, iar rezultatul este incert, potrivit Wall Street Journal.

Reprezentanţii JP Morgan au refuzat să comenteze în legătură cu acest caz, dar un purtător de cuvânt a spus că reprezentanţii acesteia se străduiesc să remedieze problemele legate de control la nivelul băncii şi să întărească practicile de afaceri.

Banca este supusă totodată unor numeroase alte investigaţii referitoare la activităţile din timpul crizei imobiliare şi financiare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO