1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Procurorii DNA care au anchetat modul în care s-a adoptat OUG 13 sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară

Procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, care au anchetat modul în care s-a adoptat OUG 13, sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară, au declarat, surse judiciare, pentru MEDIAFAX.

06 sep, 2017 | Agerpres

Inspectorii judiciari verifică dacă cei trei procurori anticorupţie şi-au exercitat cu rea credinţă sau cu gravă neglijenţă funcţia.

Inspecţia Judiciară va trimite secţiei pentru procurori din Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) raportul întocmit în cazul celor trei procurori. Ulterior, CSM va stabili ce măsuri se impun în acest caz.

Marius Bulancea este şeful Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din DNA, în trecut fiind consilierul Laurei Codruţa Kovesi. Acesta a trimis în judecată dosarul Gala Bute.

Paul Dumitriu este adjunctul secţiei menţionate, fiind procurorul care a intrumentat dosarul „Transformatorul", în care a fost condamnat la închisoare cu executare fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Magistratul a candidat pentru un loc în CSM însă nu întrunit voturile necesare.

Jean Uncheşelu este procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta, având în investigare şi alte cauze cunoscute.

Dosarul privind adoptarea OUG 13 a fost instrumentat de Jean Uncheşelu, înainte ca acesta să fie trimis la Parchetul general, unde, cele mai multe acuzaţii s-au clasat. În ceea ce priveşte infracţiunea de favorizarea infractorului, cauza a fost retrimisă la DNA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO