Procurorii sud-coreeni vor o pedeapsă mai mare pentru moştenitorul imperiului Samsung

Parchetul sud-coreean a făcut marţi recurs la o decizie anterioară a unui tribunal din Seul care l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe vicepreşedintele grupului Samsung Electronics, Lee Jae-yong, pentru rolul său într-un scandal de corupţie, apreciind că prin această decizie tribunalul a dat dovadă de clemenţă faţă de moştenitorul imperiului Samsung, informează AFP.
Economica.net - mar, 29 aug. 2017, 13:15
Procurorii sud-coreeni vor o pedeapsă mai mare pentru moştenitorul imperiului Samsung

Vineri, tribunalul din districtul central din Seul a apreciat că Lee Jae-yong, considerat de facto moştenitorul imperiului Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, este vinovat de oferirea de mită în valoare de 7,2 miliarde woni (6,38 milioane de dolari) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

Procurorii, care anterior pronunţării acestei decizii ceruseră o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Lee Jae-yong, au contestat marţi decizia tribunalului de a-l achita pe Lee Jae-yong de anumite capete de acuzare şi susţin că pedepsele aplicate lui Lee Jae-yong şi altor patru oficiali Samsung sunt prea mici.

‘Având în vedere rolul pe care cei cinci acuzaţi l-au avut în această infracţiune, considerăm că decizia tribunalului a fost una mult prea indulgentă’, susţin procurorii în contestaţia lor.

La rândul lor, avocaţii lui Lee Jae-yong au depus luni propriul lor recurs la decizia tribunalului districtual, susţinând că clientul lor este nevinovat de toate acuzaţiile care i se aduc.

Vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul preşedintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, cipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiţii şi achiziţii. Grupul Samsung este responsabil pentru o cincime la economia sud-coreeană.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...