1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

Procurorul general al SUA: Nici o bancă nu este prea mare pentru a fi pusă sub acuzare

Nicio instituţie financiară americană nu este prea mare pentru a fi pusă sub acuzare şi niciun director de bancă nu este imun la acuzaţii penale, a afirmat, vineri, procurorul general al SUA, Eric Holder, într-un interviu acordat postului de televiziune MSNBC, transmite Reuters.

24 ian, 2014 | Agerpres

Eric Holder a citat cazul împotriva JPMorgan Chase & Co, care, în noiembrie 2013, a încheiat un acord de reglementare cu autorităţile de resort din SUA, în valoare de 13 miliarde de dolari, pentru pierderile cauzate de titlurile de valoare bazate pe ipoteci, deoarece a indus în eroare investitorii în timpul crizei financiare globale.

Este cel mai mare mare acord de reglementare dintre Guvernul SUA şi o corporaţie, deşi JP Morgan susţine că nu a încălcat legislaţia Statelor Unite.

'Nu există instituţii care sunt prea mari pentru a fi puse sub acuzare şi nu există persoane care să fie într-o poziţie atât de înaltă încât să nu fie acuzate şi investigate. În prezent, Departamentul Justiţiei investighează 'instituţii semnificative'', a afirmat Holder, fără a da amănunte suplimentare.

'Aceste investigaţii nu se concentrează nu numai asupra instituţiilor, ci şi asupra persoanelor', a adăugat procurorul general al SUA.

Autorităţile de reglementare din SUA au anunţat cerinţe de capital mai stricte şi pentru cele mai mari opt bănci americane, în scopul întăririi sistemului financiar şi al protejării contribuabililor de orice viitoare salvări costisitoare de bănci.

Nivelul capitalului minim propus de autorităţi are ca obiectiv reducerea riscurilor din sistemul bancar şi rezolvarea aşa numitei probleme ''too big to fail' - bănci considerate prea mari pentru a da faliment, pe care Guvernul ar putea fi forţat să le salveze în cazul prăbuşirii.

Dar cele opt bănci - JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc, Bank of America Corp, Wells Fargo & Co, Goldman Sachs Group Inc, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon Corp şi State Street Corp - susţin că noile reglementări le afectează competitivitatea faţă de rivalele lor din străinătate, care trebuie să îndeplinească cerinţe mai puţin stricte privind capitalul. Reglementările se aplică băncilor care au active totale consolidate de peste 700 miliarde de dolari sau active în custodie de peste 10.000 miliarde de dolari.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO