1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Procurorul general: Nu avem un dosar privind Panama Papers

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a precizat joi că nu există la Parchet un dosar privind dezvăluirile din scandal de evaziune fiscală Panama Papers, însă sunt primite săptămânal sesizări din partea Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) despre posibile fapte de spălare de bani.

14 apr, 2016 | Agerpres

'Nu avem un dosar privind cazul Panama Papers, prin prisma faptului că noi nu avem ca atare o clasificare a dosarelor după locul în care se întâmplă aceste tranzacţii suspecte, respectiv după bănci, off-shore-uri etc. Noi avem o evidenţă după numele persoanelor, respectiv al societăţilor implicate în cauză suspectate de a fi comis fapte de spălare de bani', a menţionat Licu.

El a explicat că ONPCSB trimite informări Parchetului privind eventuale infracţiuni de spălare de bani, care sunt analizate de procurori.

'Am primit asemenea sesizări de la Oficiu, primim săptămânal informări cu privire la posibile fapte de spălare de bani. Aceste sesizări sunt examinate şi, în funcţie de competenţă, sunt trimise Parchetelor competente să instrumenteze cauza - cele mai multe ajung la DIICOT', a arătat Bogdan Licu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO