Producători germani din industria auto sunt interesaţi de vestul ţării

Preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române (AEGR) Arad, Manfred Engelmann, susţine că informaţiile conform cărora un important producător din industria auto germană ar intenţiona să investească în România "nu sunt simple speculaţii", existând interes pentru vestul ţării, cum ar fi Arad.
Economica.net - joi, 18 apr. 2013, 10:43
Producători germani din industria auto sunt interesaţi de vestul ţării

Într-un comunicat de presă remis, joi, de preşedintele AEGR Arad, Manfred Engelmann, acesta arată că oamenii de afaceri germani preconizează noi investiţii în zona de vest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Cluburile economice germane preconizează noi investiţii în zona de vest a României. Informaţiile conform cărora un important producător din industria auto germană ar intenţiona să investească în România nu sunt simple speculaţii, ci se bazează pe realităţi economice. România este, în continuare, o ţară foarte interesantă pentru investitorii germani, iar zona Aradului este, datorită locaţiei de la frontiera apuseană, tot mai des vânată de mari firme occidentale”, afirmă, în comunicatul de presă, Manfred Engelmann.

Sursa citată mai arată că, la sfârşitul acestei săptămâni, „Aradul devine capitala investitorilor germani în România”.

„Aici se desfăşoară, vineri şi sâmbătă, forumul economic germano-român. România este unul dintre cei mai importanţi parteneri de afaceri ai ţărilor de expresie germană din Europa. Germania, Austria şi Elveţia ocupă primele locuri în topul investiţiilor străine, dar şi în cel al destinaţiei exporturilor”, precizează comunicatul.

Deschiderea forumului economic germano-român de la Arad va avea loc vineri, la ora 17.00. A doua zi, după discuţiile care vor avea loc între oamenii de afaceri, aceştia vor vizita Mănăstirea Maria Radna şi o gospodărie tradiţională şvăbească a unui investitor german din Sântana.

Pe parcursul întâlnirii de două zile, oamenii de afaceri se vor documenta despre judeţul şi municipiul Arad, ca posibilităţi de investiţii.

Evenimentul este găzduit de AEGR Arad.

Conform Camerei de Comerţ Germano-Române de la Bucureşti, la finele lui 2010 erau înregistrate în România peste 25.000 de firme din Germania, Austria şi Elveţia, care însumau un capital de peste zece miliarde de euro – mai arată comunicatul.

Compania germană Daimler, care deţine automobilele marca Mercedes Benz, ar putea deschide o fabrică de componente auto în România, scrie Ziarul Financiar, citând surse din piaţă.

Premierul Victor Ponta a anunţat la finele lunii trecute că a aprobat un memorandum de înţelegere cu „una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România”, fără a preciza însă numele investitorului.

„Zilele trecute, în şedinţa de guvern, pe lista confidenţială pentru că aşa a fost înţelegerea, am aprobat un memorandum de înţelegere cu una din cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România. Nu ştiu dacă e cea mai mare, dar poate că e una din cele mai faimoase. Înţelegerea dintre noi este să anunţăm împreună acest lucru”, a spus Ponta, în 23 martie, la Antena 3.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

Întrebat în continuare dacă este vorba de domeniul auto, Ponta a răspuns: „Doamne ajută să putem să dăm împreună această ştire”.

El a precizat că investiţia va fi anunţată imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie în acest sens.

În urmă cu cinci ani, Guvernul s-a aflat în discuţii cu grupul german Daimler, care hotărâse să construiască o nouă fabrică pentru producţia de automobile Mercedes Benz în Europa de Est. În final, Daimler a decis însă să deschidă fabrica în Ungaria, la Kecskemét, oraş situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investiţie de 800 milioane euro şi 2.500 locuri de muncă asigurate.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...