1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

News

Producătorii chinezi de telefoane Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo au creat o alianţă pentru a lansa o alternativă la Google Play

Producătorii chinezi de smartphone-uri Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo şi-au unit forţele şi au creat o platformă pentru dezvoltatorii din afara Chinei prin care pot încărca aplicații pe toate magazinele de aplicații simultan. Analiștii spun că mişcare este menită să conteste dominanța magazinului Google Play, anunţă Reuters.

07 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Cele patru companii sunt în curs de a construi ceea ce este cunoscut sub numele de Global Developer Service Alliance (GDSA). Platforma își propune să faciliteze dezvoltatorilor de jocuri, muzică, filme și alte aplicații să își comercializeze produsele pe piețele din străinătate, potrivit unor surse apropiate de acest subiect citate de Reuters.

GDSA trebuie să se lanseze iniţial în martie, au spus sursele, deși nu este clar va îi afecta actifictatea focarul de coronavirus.

Platforma va acoperi inițial nouă „regiuni", inclusiv India, Indonezia și Rusia.

Oppo și Vivo sunt deținute de producătorul chinez BBK Electronics. Oppo, Vivo și Xiaomi au confirmat că au dezvoltat GDSA în comun pentru a încărca aplicații în magazinele lor simultan.

Google, ale cărui servicii sunt interzise în China, a câștigat aproximativ 8,8 miliarde de dolari din magazinul Play în 2019, a declarat Katie Williams, analistă la Sensor Tower. De asemenea, Google vinde conținut precum filme, cărți și aplicații în magazinul Play și colectează un comision de 30%.

Cei patru producători chinezi dețin împreună 40% din piața de smartphone-uri, conform datelor IDC pentru ultimul trimestru al anului trecut.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO