Producătorii de smartphone-uri se bazează pe 5G pentru a reveni pe creştere anul viitor

Piaţa smartphone-urilor dă semne de revitalizare în a doua jumătate a anului, perioadă în care vânzările vor scădea nesemnificativ, cu doar 0,4%, potrivit unui nou studiu al IDC. Compania de cercetări de piaţă estimează că piața va scădea cu 2,2% pentru întregul an, ceea ce face din 2019 cel de-al treilea an consecutiv de scăderi, însă se așteaptă ca în 2020 să crească cu 1,6%. 
Economica.net - mie, 11 sept. 2019, 20:17
Producătorii de smartphone-uri se bazează pe 5G pentru a reveni pe creştere anul viitor

„Piața globală a smartphone-urilor și lanțurile de aprovizionare relevante rămân incerte, în mare parte datorită fluctuațiilor din cadrul negocierilor comerciale dintre SUA și China. Consumatorii continuă să își țină dispozitivele pentru perioade mai lungi, ceea ce face ca vânzările să fie dificile. Cu toate acestea, așteptările privind promoțiile și ofertele agresive din a doua jumătate a anului 2019 au drept scop scăderea stocurilor și a face consumatorii să fie entuziasmaţi de următorul val al tehnologiei smartphone-urilor care ar trebui să direcționeze piața către o creștere”, a spus Sangeetika Srivastava, analist senior de cercetare cu Trackers Mobile Device Trackers IDC.

În timp ce incertitudinea economică globală împreună cu amenințările constante comerciale şi/sau de tarifare continuă, o rază de speranță pentru lumea smartphone-urilor a luat forma 5G. Lansările comerciale au început în multe regiuni ale globului, iar în timp ce anul 2019 este un an introductiv, 2020 pare să fie anul în care 5G începe să se dezvolte.

IDC se așteaptă ca livrările de telefoane 5G să ajungă la 8,9% din totalul pieţei în 2020, reprezentând 123,5 milioane de dispozitive livrate. Se preconizează că aceastea vor crește la 28,1% din livrările de smartphone-uri la nivel mondial până în 2023.

„Pentru a fi clar, nu credem că 5G va fi salvatorul pieţei smartphone-urilor, dar îl considerăm o evoluție critică în tehnologia mobilă. Ne așteptăm ca 5G să impulsioneze piaţa mai subtil decât ceea ce am văzut cu 4G, dar aceasta se datorează în primul rând faptului că astăzi ne aflăm pe o piață mult diferită. Cea mai mare diferență este nivelul de penetrare, în prezent, comparativ cu 2010/2011, în special în China, SUA și Europa de Vest. Cea mai mare schimbare în prognozele noastre pentru 5G este că am scăzut prețurile medii de vânzare, în special în China. De asemenea, ne așteptăm ca o gamă largă de smartphone-uri 5G sub 6GHz cu prețuri de nivel mediu să intre pe piață la începutul anului 2020, dacă nu mai devreme”, spune Ryan Reith, vicepreşedinte de program în cadrul IDC.

Android versus Iphone

Cota de piaţa a smartphone-urilor cu Android va crește la 87% în 2019, de la 85,1% în 2018, în mare parte datorită lansărilor 5G și a dispozitivelor mai vechi. Se estimează că volumele vor crește în următorii cinci ani cu 1,7% pe an, cu livrări de 1,3 miliarde în 2023. Preţurile medii pentru dispozitivele Android vor crește cu 3,2% în 2019 până la 263 de dolari, în creștere față de 254 de dolari în 2018, impulsionate de noile dispozitive lansate în a doua jumătate a anului.

În acelaşi timp, va rămâne un an provocator pentru livrările de iPhone care sunt estimate să scadă cu 14,8% la 177,9 milioane de unităţi, în mare parte din cauza maturității pieței, precum și a lipsei dispozitivelor 5G.

Cu toate acestea, IDC spune că Apple ar putea să livreze telefoane 5G la finele anului 2020, ceea ce va ridica ușor volumele, deoarece va avea un avantaj față de alți furnizori, cu o mai bună înțelegere a condițiilor de pe piață 5G pentru o lansare mult mai planificată.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...