1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Producătorul de electrocasnice Miele a obţinut o creştere record de 8,3% a cifrei de afaceri, la 3,49 de miliarde euro

Miele, numărul unu în producţia de echipamente electrocasnice premium la nivel mondial, a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 8,3%, în anul fiscal 2014/2015, până la 3,49 de miliarde de euro, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai companiei, potrivit Agerpres.28 aug, 2015 | Agerpres

Creşterea record din acest an reflectă, în primul rând, succesul înregistrat la nivel global de noua gama de electrocasnice încorporabile, precum şi de produsele pentru îngrijirea rufelor şi seria îmbunătăţită de aspiratoare. În plus, economia mondială se află pe un trend pozitiv şi nu a fost afectată de seria de incidente politice şi probleme economice punctuale din Rusia, Ucraina, Orientul Mijlociu şi Grecia. Cu toate acestea, comerţul pe pieţele cheie a fost mai dificil, pe fondul concurenţei acerbe, precizează reprezentanţii companiei.

În Germania, Miele a înregistrat vânzări de 1,03 miliarde de euro, în creştere cu 5,4% de la an la an. În afara Germaniei, vânzările au crescut cu 10,1%, iar SUA, Australia, Marea Britanie, Elveţia şi Hong Kong au fost ţările cu performanţe notabile.

Pentru anul fiscal 2015/2016, Miele anticipează menţinerea trendului pozitiv de creştere atât pentru cifra de afaceri, cât şi la nivelul unităţilor vândute.

'Cu produsele noastre şi conceptele de marketing, suntem în măsură să creştem şi mai mult cota de piaţă globală, chiar şi în faţa unei competiţii mai acerbe', arată Dr. Markus Miele, director executiv şi coproprietar al companiei de familie Miele, fondată în 1899, într-un comunicat remis.

Divizia de profesionale a contribuit la cifra de afaceri Miele cu încasări de 449 de milioane de euro, în creştere cu 6,4% comparativ cu anul anterior. Printre cele mai bine vândute produse: noua generaţie de calandre, noua serie de maşini de spălat vase pentru uz comercial, maşinile de spălat rufe, pentru care Miele a oferit o serie de promoţii atractive pentru a celebra 90 de ani de la înfiinţarea diviziei. Serviciile after-sales au fost de asemenea accesate de clienţii produselor profesionale.

La 30 iunie 2015, numărul total al angajaţilor Miele era de 17.741, în creştere cu 81 de persoane, comparativ cu anul financiar anterior. Din totalul angajaţilor, 10.346 lucrează în Germania.

În acelaşi an, investiţiile Miele au totalizat 150 de milioane de euro, fondurile fiind alocate pentru reamenajarea mai multor unităţi de producţie, extinderea forţei de vânzări, logistică şi infrastructură în cadrul principalului centru Miele, din Gütersloh, precum şi în showroomuri noi din zone metropolitane din întreaga lume, precum Brisbane, Chicago, Beijing şi Turin.

Fondată în 1899, compania Miele a fost de la început o afacere de familie, aparţinând familiilor Miele şi Zinkann - aflate astăzi la a patra generaţie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO