Producătorul de lactate Danone vinde îngheţată sub brandul Cremosso

Producătorul francez Danone, lider pe piaţa iaurturilor din România, a făcut o extensie a brandului Cremosso şi comercializează îngheţată. 
Alina Stanciu - mie, 30 iul. 2014, 21:00
Producătorul de lactate Danone vinde îngheţată sub brandul Cremosso

Producătorul de lactate Danone, numărul unu pe piaţa iaurturilor din România, a intrat discret şi pe piaţa îngheţatei. Compania distribuie sub brandul Cremosso trei sortimente de îngheţată (vanilie, caramel şi ciocolată), care se produc în Croaţia, ca urmare a unei colaborări a companiei cu Ledo, lider pe piaţa croată de produse congelate şi îngheţată. „Îngheţata Cremosso s-a lansat în vara lui 2012, ca o extensie a gamei de iaurturi de Cremosso, prin parteneriatul Danone cu producătorul internaţional LEDO. Este deci pentru al treilea an prezentă în magazine şi înregistrează o tendinţă de uşoara creştere”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Anca Stroe, director marketing Danone Europa de Sud Est.

De ce vând îngheţată

Decizia Danone de a intra pe această piaţă se leagă de valorile brandului Cremosso, promovat ca un produs „de răsfăţ” şi de planurile de a-şi fideliza clienţii, atrăgându-i şi cu alte produse din portofoliu. De altfel, îngheţata Danone Cremosso se comercializează doar în România. „Gama Cremosso, crema iaurturilor, aşa cum este cunoscută de peste 15 ani în România, reprezintă o opţiune de răsfăţ culinar cu o bază largă si loială de consumatori. Lansarea înghetatei Cremosso ca extensie a acestei game a fost astfel o alegere naturală pentru a oferi aceeaşi experienţă a gustului într-o formă mai răcoritoare, potrivită pentru vară”, a declarat Stroe. Aceasta susţine că nu este vorba despre ediţii limitate ale produsului, dar că, pe timpul verii, îngheţata Danone se poate achiziţiona numai în anumite locaşii. „În focus sunt vânzările pe perioada verii, însă îngheţata se poate găsi în unele lanţuri de magazine pe tot parcursul anului”, explică managerul Danone. 

Ledo este un business de 0,2 miliarde de de euro cu o istorie ce dateaz din 1958, când producătorul a realizat prima îngheţată într-o fabrică la Zagreb.

Danone România a raportat pentru anul trecut venituri în valoare de 481 milioane lei, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior. Compania a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni, care nu mai funcționa la acel moment. Fabrica din București a fost apoi reabilitată şi echipată cu linii moderne de fabricaţie, integrate într-un sistem automat de programare, operare şi control al proceselor de fabricaţie.

Investițiile în operațiunile din România se cifrează în prezent la peste 300 milioane lei.

Piaţa îngheţatei este evaluată la 170 mil. euro anual, iar cei mai mari jucători sunt Nestlé, Top Gel, Betty Ice şi Unilever.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate Bulgariei şi......
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software din Cluj-Napoca a avut venituri cu 30,7% mai mari în 2023, de peste 3,6 mil. euro
Alfa Software, furnizor de sisteme informatice de business din Cluj-Napoca, a încheiat anul 2023 cu venituri cu 30,7% mai ...