1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Producătorul de lactate Danone vinde îngheţată sub brandul Cremosso

Producătorul francez Danone, lider pe piaţa iaurturilor din România, a făcut o extensie a brandului Cremosso şi comercializează îngheţată. 

31 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Producătorul de lactate Danone, numărul unu pe piaţa iaurturilor din România, a intrat discret şi pe piaţa îngheţatei. Compania distribuie sub brandul Cremosso trei sortimente de îngheţată (vanilie, caramel şi ciocolată), care se produc în Croaţia, ca urmare a unei colaborări a companiei cu Ledo, lider pe piaţa croată de produse congelate şi îngheţată. "Îngheţata Cremosso s-a lansat în vara lui 2012, ca o extensie a gamei de iaurturi de Cremosso, prin parteneriatul Danone cu producătorul internaţional LEDO. Este deci pentru al treilea an prezentă în magazine şi înregistrează o tendinţă de uşoara creştere", a declarat pentru ECONOMICA.NET Anca Stroe, director marketing Danone Europa de Sud Est.

De ce vând îngheţată

Decizia Danone de a intra pe această piaţă se leagă de valorile brandului Cremosso, promovat ca un produs "de răsfăţ" şi de planurile de a-şi fideliza clienţii, atrăgându-i şi cu alte produse din portofoliu. De altfel, îngheţata Danone Cremosso se comercializează doar în România. "Gama Cremosso, crema iaurturilor, aşa cum este cunoscută de peste 15 ani în România, reprezintă o opţiune de răsfăţ culinar cu o bază largă si loială de consumatori. Lansarea înghetatei Cremosso ca extensie a acestei game a fost astfel o alegere naturală pentru a oferi aceeaşi experienţă a gustului într-o formă mai răcoritoare, potrivită pentru vară", a declarat Stroe. Aceasta susţine că nu este vorba despre ediţii limitate ale produsului, dar că, pe timpul verii, îngheţata Danone se poate achiziţiona numai în anumite locaşii. "În focus sunt vânzările pe perioada verii, însă îngheţata se poate găsi în unele lanţuri de magazine pe tot parcursul anului", explică managerul Danone. 

Ledo este un business de 0,2 miliarde de de euro cu o istorie ce dateaz din 1958, când producătorul a realizat prima îngheţată într-o fabrică la Zagreb.

Danone România a raportat pentru anul trecut venituri în valoare de 481 milioane lei, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior. Compania a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni, care nu mai funcționa la acel moment. Fabrica din București a fost apoi reabilitată şi echipată cu linii moderne de fabricaţie, integrate într-un sistem automat de programare, operare şi control al proceselor de fabricaţie.

Investițiile în operațiunile din România se cifrează în prezent la peste 300 milioane lei.

Piaţa îngheţatei este evaluată la 170 mil. euro anual, iar cei mai mari jucători sunt Nestlé, Top Gel, Betty Ice şi Unilever.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO