CEGIM, producător de mobilier pentru HORECA, exportă 60% din producţie în SUA şi Canada

Compania CEGIM, producător român de mobilier destinat industriei HoReCa, exportă lunar 3.000 de scaune către piețele de profil din Statele Unite și Canada, unde are ca parteneri unii dintre cei mai importanți jucători din domeniu. Producătorul din Vâlcea a făcut anul trecut investiții de peste 750.000 de euro, din care 120.000 de euro în showroom-ul de prezentare deschis în luna decembrie și care și-a reluat activitatea în această lună.
Economica.net - joi, 28 mai 2020, 09:24
CEGIM, producător de mobilier pentru HORECA, exportă 60% din producţie în SUA şi Canada

Principala piață de desfacere a mobilierului produs pe platforma de 3.500 de metri pătrați de la Vâlcea o reprezintă SUA și Canada, unde ajunge 60% din producția fabricii, în timp ce comenzile din zona intracomunitară ajung la numai 4%.

“Încă din 2006 am intrat pe piața nord-americană, iar acum lucrăm cu jucători importanți din SUA și Canada. Am livrat la export peste 80.000 de scaune. Produsele noastre sunt validate internațional. Partenerii noștri apreciază standardele înalte de calitate la care lucrăm și, deși economia globală trece printr-o perioadă foarte dificilă, niciuna dintre comenzile primite înainte de declanșarea pandemiei nu a fost anulată. Am lucrat la capacitate maximă până la finalul lunii aprilie și nu am trimis niciun angajat din fabrică în șomaj tehnic, dar totul a fost pe baza comenzilor pre-criză. După ridicarea stării de urgență au început și clienții noștri să ne contacteze, iar din 15 mai am redeschis și showroom-ul”, spune Mugur Vișcă, acționarul majoritar al CEGIM.

Prddusele au început să fie căutate şi în România

În ultimii doi ani, produsele CEGIM au început să fie din ce în ce mai solicitate și pe piața internă, 36% din totalul comenzilor fiind către clienți locali. Platforma unde este fabrica de mobilă are o suprafață de 3.500 mp, din care jumătate este ocupată de patru hale de producție, două depozite de materie primă și un depozit de produse finite.

“Am observat un interes ridicat și din partea clienților din țară. Produsele noastre sunt foarte rezistente, avem restaurante care folosesc, și după 13 ani, mobilierul livrat de noi. Nu facem rabat la calitate, folosim lemn curat și ne ghidăm după aceleași criterii de maximă exigență atât la export, cât și pentru piața internă. Înainte de declanșarea crizei, cel mai vândut model a fost scaunul King, 1.000 de scaune fiind produse, lunar, doar pentru piața internă. Un alt avantaj e faptul că putem foarte ușor personaliza mesele și scaunele pentru că avem 2.000 de produse nemontate ori în schelet. Iar faptul că avem un departament intern de design și dezvoltare de produse noi, ne permite să venim, anual, cu 2-3 produse noi”, afirmă Mugur Vișcă.  

Pentru a face față nevoilor pieței, în continuă expansiune, CEGIM a investit continuu în tehnologie de ultimă generație și în mașini automate de prelucrare a lemnului, accesând de-a lungul timpului cinci proiecte din fonduri europene nerambursabile.

Produsele CEGIM sunt destinate cu precădere, industriei HoReCa, de la săli de evenimente și conferințe la restaurante, hoteluri, pensiuni sau saloane de nunți. Gama de produse cuprinde și mobilier pentru exterior, dar numai pentru terase acoperite. Capacitatea de producție este  5.000 de scaune pe lună, iar termenul de livrare a unei comenzi este între 2 și 4 săptămâni. 

Anul trecut, compania CEGIM a avut o cifră de afaceri de peste 1,65 milioane de euro, în creștere cu 25% față de 2018, și un număr de 49 de angajați. Înainte de declanșarea pandemiei, producătorul de mobilă miza pe o creștere a afacerilor cu un procent similar, însă în condițiile actuale speră să poată păstra același număr de angajați și o cifră de afaceri egală celei din 2019.

Te-ar mai putea interesa și
Bursa de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, peste 1,5 miliarde de lei la capitalizare
Bursa de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, peste 1,5 miliarde de lei la capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 1,5 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 0,55%, în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut cu 38,8......
Primăria sectorului 3 reia licitaţia pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon, pe 35 de ani
Primăria sectorului 3 reia licitaţia pentru concesionarea complexului acvatic Parc Pantelimon, pe 35 de ani
Primăria Sectorului 3 anunţă din nou pe SEAP licitaţie pentru contractul de delegare de gestiune a activităţii de administrare ...
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât în 2021, şi marjă de profit de peste 74%
Cât câştigă un influencer: Cezara Cristescu a avut afaceri nete de aproape 170.000 de lei, de peste 4 ori mai mari decât ...
Cezara Cristescu, creator digital urmărit de peste 555.000 de oameni pe TikTok, a realizat afaceri nete de peste 169.000 ...
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Italia intenţionează să vândă active de 21 miliarde de euro, pentru a sprijini finanţele publice
Guvernul Italiei vrea să obţină cel puţin 1% din PIB, sau aproximativ 21 miliarde de euro, în urma unor vânzări de ...