Producătorul de smartphone-uri iHunt Ploieşti vrea să se extindă pe pieţele europene în acest an

Producătorul de telefoane mobile iHunt Ploieşti vrea ca în acest an să extindă segmentului B2B la nivel internaţional şi o expansiune pe pieţele europene prin proiectul „Marketplace iHUNT”, acesta fiind aproape de finalizare.
Lidia Neagu - joi, 15 apr. 2021, 22:50
Producătorul de smartphone-uri iHunt Ploieşti vrea să se extindă pe pieţele europene în acest an

De asemenea, compania pregătește lansarea unui site internaţional iHunt.eu, cu produse proprii cu scopul de a atrage noi parteneri B2B şi abordarea de noi canale de vânzare. Compania a lansat anul trecut 200 de unități B2B.

„Obiectivul acestui proiect este câştigarea cotei de piață în Europa și extinderea portofoliului de parteneri strategici, în contextul în care situația epidemiologică a generat dificultăți de aprovizionare în cazul marilor producători din domeniu”, se arată în raportul anual al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Pentru continuarea procesului de dezvoltare, Adunarea Generală  Extraordinară a Acționarilora aprobat în luna ianuarie operațiunea de majorare de capital cu aport în numerar. Operațiunea vizează oferirea spre subscriere a 4.700.000 acțiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.

Afacerile iHunt Ploiești au crescut anul trecut cu 71%, de la 24,9 milioane de lei la 42,6 milioane de lei, în timp ce profitul a fost de aproape 10 ori mai mare și a ajuns la 6,15 milioane de lei, sumă ce depășeşte valoarea cumulată a profitului companiei pe ultimii 5 ani (2015-2019).

Potrivit companiei, valoarea de piață a iHunt Technology, a ajuns la 109,69 milioane de lei, de peste 10 ori nivelul de la începutul anului 2020 și de 2,2 ori față de sfârșitul anului 2020.

Vânzările au totalizat anul trecut 42,6 milioane de lei, cu 71% peste nivelul aferent anului 2019, iar ponderea produselor marca iHunt în totalul vânzărilor fiind de 95,28%. Gadgeturile și produsele de tip smart home și tehnologii smart portabile reprezentau aproape 5,28 % din cifra de afaceri.

„Chiar și în contextul dificil antrenat de pandemia COVID 19, avantajul strategic al iHunt privind procesul logistic al
aprovizionării a creat avantaje derivate importante, prin semnarea de contracte cu distribuitori puternici din România și Europa care se confruntă cu dificultăți de aprovizionare, iHunt devenind un furnizor european ce îi înlocuieşte pe cei din China”, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit estimărilor proprii, cota de piață a iHunt în 2018 a fost de 0,8%, în anul 2019 de 1,5%, iar în 2020 se apreciază că va depăși 2,5%.

În primul semestru al anului 2020, brandul iHunt a câştigat o cotă de piaţă din ce în ce mai mare în România şi a început să capete tracţiune solidă şi pe alte pieţe precum Ungaria si Bulgaria, unde vânzările au fost cu peste 300% mai mari ca în primul semestru al anului 2019.

„În acest moment, putem afirma că iHunt este lider de piaţă în România pentru gama de telefoane rezistente şi deţine o cotă din ce în ce mai mare şi pe sectorul de telefoane accesibile entry-level unde are şi doreşte să işi menţină ,,primul preţ în piaţă” din perspectiva raportului specificaţii tehnice/preţ”.

De asemenea, potrivit companiei, pe fondul situaţiei epidemiei Covid-19, poziţia concurenţială iHunt se întăreşte, devenind un furnizor european ce îi inlocuieşte pe cei din China. „Având echipă proprie în China şi relaţii vechi şi închegate, iHunt a fost cu un pas înaintea multor companii care se aprovizionau din China, putând să producă şi să livreze marfa. Pentru majoritatea telefoanelor iHunt, existau în fabrici stocuri de componente astfel încât produsele au putut fi fabricate şi livrate în timp util, dat fiind avantajul statutului de client vechi, constant şi cu volum mare”, mai arată reprezentanţii iHunt.

Compania, înfiinţată în 2015, importă din China, apoi comercializează pe piața românească în principal, de telefoane mobile, gadget-uri și accesorii, respectiv produse de tip „smart home” sub marca iHunt și, într-o măsură tot
mai restrânsă, a altor producători chinezi.

Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, deține 74,28% din acțiunile societății, iar tatăl său, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte cu spectatori
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte ...
Începând de mâine, circulația pe timpul nopții va fi liberă, restaurantele vor fi deschise până la ora 24, iar magazinele revin la program normal. Sunt câteva dintre măsurile anunțate de......
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă ...
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...