1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Preţul petrolului a scăzut cu 1,2% într-o zi. Producţia OPEC a ajuns la maximul ultimilor trei ani

Producţia de petrol a OPEC a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, Iranul intensificând activitatea de extracţie după încheierea acordului nuclear cu SUA şi marile puteri, care prevede ridicarea embargoului asupra exporturilor Republicii Islamice începând din această toamnă. Preţul petrolului Brent a scăzut marţi cu peste 1,2%, la 49,8 dolari pe baril.

11 aug, 2015 | ECONOMICA.net

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care controlează 40% din producţia mondială de petrol, a pompat în luna iulie 31,5 milioane de barili pe zi, cu 100.700 barili mai mult decât în iunie, potrivit raportului lunar al cartelului, citat de Bloomberg.

Evoluţia este surprinzătoare având în vedere că Arabia Saudită, cel mai mare producător de ţiţei din lume, obişnuieşte să reducă producţia în această perioadă a anului, şi chiar a informat OPEC că a luat această măsură.

Preţul petrolului se menţine sub pragul de 50 de dolari pe baril, aproape de cel mai redus nivel din ultimele şase luni, pe fondul producţiei excesive la nivel global.

Iranul a produs în iulie cu 32.300 mai mulţi barili de petrol, mai precis 2,86 milioane de barili pe zi, cel mai ridicat nivel de la jumătatea anului 2012, potrivit datelor OPEC. cel mai dur pachet de sancţiuni adoptate de SUA şi UE împotriva regimului de la Teheran, pe fondul programului nuclear controversat al Iranului, au intrat în vigoare în iulie 2012.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO