Producţia industrială a crescut cu 1,2%, în ianuarie 2015, faţă de ianuarie 2014

Producţia industrială a crescut în ianuarie cu 4,4% ca serie brută, respectiv cu 0,9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate faţă de luna precedentă, şi cu 1,2% ca serie brută, respectiv cu 3,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, conform datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - mie, 11 mart. 2015, 08:09
Producţia industrială a crescut cu 1,2%, în ianuarie 2015, faţă de ianuarie 2014

În ianuarie 2015, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 4,4%, datorită creşterii industriei prelucrătoare, cu 6,3%.

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 17,8%, respectiv cu 2,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,9%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare, cu 2,9%. Industria extractivă a scăzut cu 4,8%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,0%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,2% susţinută de creşterea industriei prelucrătoare, cu 2,5%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,3%, iar industria extractivă cu 3,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,4%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare, cu 5,2%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 6,6%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 1,0%.

Te-ar mai putea interesa și
Statele UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind reglementarea inteligenței artificiale. Înțelegerea ar trebui să promoveze inovarea și să limiteze abuzurile
Statele UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind reglementarea inteligenței artificiale. Înțelegerea ar ...
Uniunea Europeană a convenit vineri asupra unei legislaţii fără precedent la nivel global pentru a reglementa inteligenţa artificială (IA), după trei zile de negocieri intense între statele......
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
Se menține tendința de creștere a vânzărilor de apartamente pe final de an
După luni în care tranzacțiile cu locuințe s-au redus, față de anii trecuți, în ultimele luni s-a văzut o creștere ...
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
ANAF a dat amenzi de 32,5 milioane de lei în urma controalelor efectuate în luna noiembrie
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat 3.816 controale antifraudă în luna noiembrie a acestui ...
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – Bloomberg
Cresc importurile europene de motorină americană, în condițiile scăderii livrărilor din Asia și Orintul Mijlociu – ...
Europa urmează să beneficieze de un aflux de motorină din SUA în această lună, în contextul în care importurile din ...