1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Producţia industrială din martie a crescut cu 10,3% pe serie brută. În primele 3 luni avansul a fost de 4,9%

Producţia industrială a crescut în martie faţă de luna precedentă cu 10,3% pe serie brută, susţinută de avansul înregistrat în cele trei sectoare industriale, industria prelucrătoare (+11,5%), industria extractivă (+9,4%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,6%), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

11 mai, 2018 | Agerpres

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a fost mai mare cu 0,5% în martie faţă de februarie, datorită creşterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,5%) şi de industria prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a urcat cu 1,2% ca serie brută, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria extractivă (+7,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+6,5%). Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul producţiei industriale a fost de 4,1%, ca efect al creşterilor tuturor sectoarelor industriale: industria extractivă (+7,9%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,6%) şi industria prelucrătoare (+3,4%).

În primele trei luni ale acestui an, producţia industrială a fost mai mare cu 4,9% pe serie brută, datorită creşterii industriei extractive (+6,1%) şi industriei prelucrătoare (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,8%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 6,2% comparativ cu perioada similară a anului trecut, susţinut de creşterile industriei prelucrătoare (+7,6%) si industriei extractive (+6,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,6%

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO