1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Producţia industrială, în urcare cu 4%, în primele 10 luni

Producţia industrială a crescut în primele zece luni ale anului în curs cu 4% ca serie brută, respectiv cu 5,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, raportat la perioada similară din 2017, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

12 dec, 2018 | Agerpres

În octombrie 2018, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 7,8% ca serie brută şi cu 0,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută, cu 3,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,7%.

În perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2018, comparativ cu intervalul similar din 2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+4,9%) şi industriei extractive (+0,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada de referinţă, faţă de 1 ianuarie - 31 octombrie 2017, a crescut cu 5,7%, ca efect al creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+6,6%), industria extractivă (+0,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,2%).

În luna octombrie 2018, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate în: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,5%), industria prelucrătoare (+7,5%) şi industria extractivă (+5,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,1%, ca efect al creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+1,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,3%) şi industria prelucrătoare (+0,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a urcat cu 3,5%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+4,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,7%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 5,7%. Industria prelucrătoare şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au crescut cu 5,3%, respectiv cu 2,8%.

Industria extractivă a fost în scădere cu 3,2%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO