1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ce s-a întâmplat cu magazinele unei familii de români care vrea alte afaceri. Zanfir din Vrancea a ajuns Mega Image şi Profi

Două dintre magazinele retailerului autohton Zanfir din Vrancea vor ajunge în lanţul Profi, după ce restul de zece unităţi au fost preluate de către Mega Image. Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia.

30 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Tranzacţia prin care Profi Room Food SRL a preluat activitatea de comerţ cu amănuntul a două spaţii comerciale din Brăila aparţinând Zanfir SNC, business-ul familiei Zanfir din Vrancea, a fost autorizată de către Consiliul Concurenţei, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Autoritatea de concurenţă precizează că a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Amintim că în luna martie, Mega Image anunța preluarea rețelei de zece magazine ale Zanfir din Vrancea, ca urmare a aprobării achiziției de către Consiliul Concurenței. Retailerul olandezo-belgian a vrut să prea toate cele 12 unităţi ale lanţului autohton, dar nu i s-a permis de către Consiliul Concurenţei.

"Ideea de a vinde am avut-o de la început. Într-o economie sănătoasă construieşti şi apoi vinzi. Până acum am împrumutat bani pentru a dezvolta afacerea, iar acum consider că am destul capital pentru a construi un nou business. Este în stadiu de proiect", a explicat pentru ECONOMICA.NET Lilieana Zanfir, proprietara lanţului cu acelaşi nume.

Detalii despre planurile familiei Zanfir AICI

"Preluarea celui mai important jucător din industria de retail de pe piața locală din zona Vrancea face parte din strategia noastră de dezvoltare și expansiune în noi teritorii. Ne consolidăm astfel poziția într-o regiune cu potențial, cu o piață deja matură, în care abia așteptăm să ne întâlnim cu noi clienți și să le aducem oferta noastră de produse de calitate, să îi inspirăm și să le oferim noi experiențe la cumpărături. Felicităm în același timp familia Zanfir pentru modelul performant de business pe care l-au dezvoltat," afirma Mircea Moga, CEO Mega Image.

Retailerul vrâncean Zanfir, deținut de soții Liliana și Vasile Zanfir, are o istorie cu tradiție pe piața locală, primul supermarket fiind inaugurat în anul 2002, urmat de o dezvoltare rapidă, câștigând notorietate în rândul localnicilor.

Cele 10 magazine din rețeaua Zanfir sunt situate în orașul Focșani și în împrejurimi, repectiv Adjud, Panciu, Dărmăneşti şi Târgu Ocna și vor fi integrate în următoarele luni de către Mega Image astfel: 8 locații vor fi transformate în magazine Mega Image, format mediu și mic potrivit suprafeței utile și două locații vor fi transformate în Shop&Go.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO