Mega Image a preluat supermarketurile româneşti Zanfir

Retailerul olandezo-belgian Mega Image a preluat lanţul de magazine Zanfir din judeţul Vrancea şi îşi va pune astfel brandul pe 12 supermarketuri din Moldova. Procesul de predare a unităţilor va demara luna aceasta şi se va finaliza în august.
Economica.net - joi, 14 mart. 2019, 10:51
Mega Image a preluat supermarketurile româneşti Zanfir

Mega Image continuă expansiunea la nivel local printr-o nouă achiziţie. Retailerul a preluat toate cele 12 supermarketuri Zanfir din regiunea Moldova, urmând să îşi pună sigla în Focşani, Adjud, Panciu, Dărmăneşti sau Târgu Ocna, informează Magazinul Progresiv.

„Ideea de a vinde am avut-o de la început. Într-o economie sănătoasă construieşti şi apoi vinzi. Până acum am împrumutat bani pentru a dezvolta afacerea, iar acum consider că am destul capital pentru a construi un nou business. Este în stadiu de proiect”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Lilieana Zanfir, proprietara lanţului cu acelaşi nume.

Aceasta nu a dorit să divulge valoarea tranzacţiei dar susţine că a fost preţul corect. „Cred că am început să negociez cu diverse lanţuri internaţionale din 2007, iar acum a venit momentul oportun. Consider că acesta vine când business-ul tău are cea mai mare valoare. Pentru mine a fost momentul oportun să ies şi vreau să menţionez că exitul nu se datorează faptului că nu am făcut faţă competiţiei”, mai spune managerul.

Potrivit acesteia, predarea celor 12 magazine va începe chiar din această lună, procesul urmând a fi finalizat până la începutul lunii august.

Zanfir este unul dintre cei mai mari retaileri din regiunea Moldova, fiind înființat în anul 1991. Compania a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 188 de milioane de lei, în creștere cu 31% față de anul precedent și un profit de aproximativ 3 milioane de lei, în scădere cu 25% față de 2016. 

Astfel, conform datelor Ministerului de Finanţe aferente lui 2017, ultimele disponibile, Zanfir este a patra cea mai mare reţea de retail autohtonă, primul fiind Annabella.

Compania a pornit în 1991 cu afaceri în comerţul cu ridicata a cărnii şi mezelurilor, iar în 2002 a deschis primul supermarket. De asemenea, în 2008, firma a deschis un Food Shop&Bistro, cu o capacitate de 120 de locuri şi o producţie de 3.000 de porţii pe zi. Retailerul comercializează trei mărci proprii, o parte dintre produsele alimentare vândute sub aceste branduri fiind realizate de o companie ce aparţine Zanfir SNC şi care s-a desprins din secţia de tranşare de carne de pasăre, vită și porc Zanfir.

De numele Zanfir se leagă şi o preluare celebră a două magazine Carrefour Market din Brăila, în contextul în care Carrefour şi-a luat acest angajament în faţa Consiliului Concurenţei în momentul preluării Billa România.

Detalii AICI
Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea lucrărilor de montare a reperelor topografice pe pereţii pasajului......
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...