Profit maxim de 25% obţinut în două luni la concursul de tranzacţionare la Bursă. Pe ce a pariat câştigătorul

Concursul de tranzacţionare virtuală online BVB IQ, organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a fost câştigat de studenta  Laura Serghiescu, cu un randament de 25%. Concursul s-a derulat  timp de două luni. Marele premiu este o vacanţă de şapte zile în Palma de Mallorca pentru două persoane.
Adrian N. Ionescu - mie, 02 iul. 2014, 13:58
Profit maxim de 25% obţinut în două luni la concursul de tranzacţionare la Bursă. Pe ce a pariat câştigătorul

Miercuri au fost premiaţi câştigătorii primei ediţii a concursului de tranzacţii BVB IQ, derulat în perioada 14 aprilie – 13 iunie 2014. La competiţie au participat 980 de persoane, majoritatea fiind la prima experienţă pe piaţa de capital, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Laura Serghiescu, studentă în anul III a Facultăţii de Ştiinte Economice, specializarea Finanţe Bănci, din Universităţii “Babes Bolyai” Cluj-Napoca, a câştigat marele premiu, cu un randament de 25%.

Principalele pariuri ale câştigătoarei au fost acţiunile energetice şi cele ale Băncii Transilvania  (TLV).

„În timp, am dezvoltat o pasiune pentru investiţii şi pentru pieţele financiare. În această competiţie am decis să mă încred în companiile din sectorul energetic, dar şi în acţiunile Băncii Transilvania. Strategia principală a fost să analizez datele financiare din ultimii cinci ani şi să realizez unele evaluări de cash flow”, a declarat Laura Serghiescu.

Cîştigătoarea este candidat pentru certificarea CFA (chartered financial analyst) nivelul I şi va urma un masterat în finanţe. Apoi îşi doreşte o carieră în investment banking sau management de portofoliu.

„A fost o competiţie pentru câştigători, însă în primul rând o iniţiativă educaţională. Educaţia este unul dintre paşii necesari în construirea unei pieţe de capital moderne. BVB IQ este un proiect, o aventură, o oportunitate creată şi lansată de BVB. Un mare aport la acest proiect l-au avut partenerii nostri, in primul rand brokerii care au organizat cele 20 de seminarii timp de două luni. Vom repeta aceasta experienţă. A doua ediţie se va desfăşura în perioada octombrie – noiembrie 2014”,  a promis Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Al doilea premiu, un laptop Dell XPS, a fost câştigat de Dragalina Loghin, care a obţinut un randament de 23%. Ea este studenta in anul III la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău.

„Mi-ar plăcea să am o carieră în domeniu”, a afirmat Dragalina Loghin.

Cu un randament de 19%, Radu Călin Stepan, freelancer, s-a plasat pe locul 4 şi a câştigat un smartphone Galaxy S4.

Premiul special Artmark, constand intr-un tablou al artistei Mirela Traistaru si un curs de managementul artei, a fost castigat de Adrian Cosma, care a obţinut un randament de 18%.

Adrian Cosma este student in anul III la Informatica Economica, in cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare.

Prima sesiune a concursului BVB IQ a fost dedicată persoanelor peste 18 ani, neiniţiate în piaţa de capital, dar interesate de funcţionarea acesteia şi de realizarea unei investiţii în baza unei bune înţelegeri şi a informării prealabile.

BVB IQ are la bază o platformă educaţională care a cuprins 20 de seminarii realizate în ţară şi o competiţie virtuală de tranzacţionare online.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...