Profitul Societe Generale, peste estimări, datorită câştigurilor din tranzacţionare şi a provizionelor mai scăzute

Profitul Societe Generale a depăşit estimările analiştilor în trimestrul trei din 2016, deoarece veniturile mai ridicate din tranzacţionarea acţiunilor şi a bondurilor au compensat declinul de la divizia de consumer banking din Franţa, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 03 nov. 2016, 07:37
Profitul Societe Generale, peste estimări, datorită câştigurilor din tranzacţionare şi a provizionelor mai scăzute

A doua mare bancă listată din Franţa a raportat un profit net de 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari) în perioada iulie-septembrie 2016, în scădere cu 2,4% faţă de trimestrul trei din 2015 şi peste estimările analiştilor, de 790 de milioane de euro.

Câştigurile din tranzacţionare au urcat cu 17%, la 482 de milioane de euro.

Societe Generale a raportat performanţe financiare şi comerciale bune, continuând să se adapteze la un mediu dificil şi nesigur, a afirmat directorul general Frederic Oudea.

Veniturile au scăzut cu 5,6% în trimestrul trei din acest an, la 6,01 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 5,94 miliarde de euro, în timp ce provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut cu 27%, la 417 milioane de euro, comparativ cu perioada similară din 2015.

Anul acesta, acţiunile Societe Generale au scăzut cu 20%, în timp ce titlurile rivalei BNP Paribas au înregistrat un declin de 2,8% în 2016.

Profitul net la divizia global banking and investor solutions division a urcat cu 42%, la 469 milioane de euro, pe fondul rezultatelor foarte bune din Asia. Veniturile din tranzacţionarea valutei, a materiilor prime şi a bondurilor au crescut cu 42%, ajungând la 687 milioane de euro.

La divizia de consumer banking din Franţa, profitul net a scăzut cu 15%, la 353 milioane de euro, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor. Societe Generale vrea să reducă numărul sucursalelor din Franţa cu 20% până în 2020.

Câştigurile de la divizia internaţională de retail şi servicii financiare au crescut cu 31%, la 457 milioane de euro, în special datorită majorării împrumuturilor pentru achiziţionarea vehiculelor. La subsidiara din Rusia, Societe Generale a raportat un profit de şapte milioane de euro, după ce a înregistrat pierderi de 18 milioane de euro în perioada iulie – septembrie 2015.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la sfârşitul lunii septembrie la 11,4%, în creştere faţă de 11,1% la sfârşitul lunii iunie.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...