Profitul anual al NN Group, afectat de pandemie

Cea mai mare companie olandeză de asigurări, NN Group, a avertizat miercuri că se aşteaptă la un impact de aproximativ 100 milioane de euro asupra profitului său operaţional anual, din cauza efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar rata solvabilităţii Solvency II a rămas la un nivel solid, la 227%, la finalul lunii mai, transmite Reuters citat de Agerpres.
Economica.net - mie, 24 iun. 2020, 11:58
Profitul anual al NN Group, afectat de pandemie

Directorul general David Knibbe a anunţat că obiectivul companiei este să genereze lichidităţi de 1,5 miliarde de euro în 2023.

„Impactul despăgubirilor solicitate până acum este limitat, deoarece nu avem expunere sau avem o expunere limitată la asigurările de sănătate, de călătorii, şi pentru întreruperea activităţii. Vânzările noastre în Europa şi Japonia vor fi probabil afectate, ceea ce va duce la câştiguri mai reduse, şi ne aşteptăm ca volatilitatea de pe pieţe să aibă ca rezultat venituri din taxe mai scăzute la divizia de gestionare a activelor”, se arată în comunicatul grupului olandez.

Anul acesta, acţiunile NN au scăzut cu 11% la Bursa de la Amsterdam. Marţi, titlurile se tranzacţionau la 30,13 euro.

Luna aceasta, fondul Elliott Advisors, care deţine o participaţie de 3% în NN Group, a propus o serie de măsuri pentru majorarea preţului acţiunilor companiei, inclusiv „îmbunătăţirea operaţională, tranzacţii de reasigurări şi vânzarea unor afaceri”.

Knibbe a declarat că firma ia în considerare sfaturile lui Elliott.

„Nu pot să vă spun nimic exact, am avut întâlniri constructive cu ei”, ca parte a întâlnirilor extinse cu acţionarii, înaintea prezentării rezultatelor financiare, le-a spus jurnaliştilor şeful NN Group.

Acesta a explicat că firma nu intenţionează să vândă operaţiunile din Japonia, una dintre propunerile fondului Elliott, deoarece afacerea este profitabilă şi furnizează diversitate geografică grupului.

NN Group îşi va reduce gradual expunerea la investiţiile cu randamente scăzute, ceea ce a recomandat fondul Elliott. Asigurătorul va renunţa la unele deţineri de bonduri guvernamentale în favoarea creditelor ipotecare, împrumuturilor şi activelor imobiliare.

NN Group, care raportează rezultatele financiare de două ori pe an, a înregistrat anul trecut un profit de bază de 1,8 miliarde de euro.

NN este o companie de asigurări şi managementul investiţiilor, activă în peste 18 ţări, cu o puternică prezenţă în Europa şi în Japonia. Grupul NN din România include activităţile NN Asigurări de Viaţă şi NN Pensii, companii lider pe pieţele de profil, şi NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale din România.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...