Profitul consolidat obținut de OTP Bank în primul semestru, în creștere cu aproape 50%

OTP Bank România a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit consolidat după impozitare de 27 de milioane de lei, în creştere cu aproape 50% faţă de primul semestru al anului trecut, informează compania prin intermediul unui comunicat, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 12 aug. 2021, 18:50
Profitul consolidat obținut de OTP Bank în primul semestru, în creștere cu aproape 50%

„Paşii pe care îi facem cu hotărâre în programul nostru de creştere la nivel naţional sunt confirmaţi de rezultatele acestor prime şase luni ale anului. Piaţa exprimă o nevoie solidă de finanţare, iar programele noastre de investiţii, în zona operaţională, digitalizare sau dezvoltare de produs, au exact acest scop, de a atrage noi clienţi şi de adaptare constantă a ofertei. Corelaţia este directă, cu rezultate frumoase în ceea ce priveşte împrumuturile noi sau creşterea pentru linia împrumuturilor performante, unde suntem deja în linie pentru atingerea ţintei de creştere pentru acest an”, a declarat Gyula Fater, director general OTP Bank România.

Profitul operaţional din primele şase luni ale anului 2021 a fost de 43 e milioane de lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2020, consecinţă a creşterii cheltuielilor operaţionale cu 26%, ca urmare a strategiei de dezvoltare organică Apollo, lansată în 2019. Astfel, creşterea de 11% a numărului de angajaţi a generat cheltuieli mai mari cu personalul, în timp ce contribuţia anuală pentru Fondul de garantare a depozitelor, plătită în primul trimestru al anului, a adăugat o sumă de circa 21 milioane lei (mai mare cu 8,4 milioane lei faţă de anul anterior) la totalul cheltuielilor.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 3%, ajungând la un total de 232 de milioane de lei. Acestea au fost susţinute de dezvoltarea susţinută a volumelor de împrumuturi performante, dar atenuate de reducerea graduală a marjelor nete ale dobânzilor. Un factor important îl reprezintă şi taxele şi comisioanele nete, care s-au majorat cu 11% in trimestrul doi.

Volumul creditelor performante a crescut cu 16% în primele şase luni din 2021, fiind susţinut puternic de avansul împrumuturilor nou acordate către clienţi +158%, de creşterea creditării imobiliare +116%, sau de contribuţia solidă a segmentului corporativ +9% de la an la an.

Volumul depozitelor, ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 9%, în primele şase luni ale anului, cu o dinamică alimentată de segmentele Retail (+13%) şi IMM şi Micro (+13%).

În conformitate cu standardele locale de raportare, activele băncii au atins nivelul de 15,957 miliarde lei, în creştere cu 17% faţă de nivelul consemnat în primul semestru din 2020. Rata de adecvare a capitalului băncii s-a majorat la un nivel confortabil de 21,9% (+1 punct procentual de la an la an).

În primele şase luni ale acestui an, OTP Group a înregistrat un profit consolidat ajustat de 246 de miliarde de forinţi (3,373 de miliarde de lei), iar profitul contabil a fost de 215 miliarde forinţi (2,946 de miliarde de lei).

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul nouă, în funcţie de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite Reuters....
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge cele mai mari valori din 2010 şi până acum.
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems ...
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Polonia va fi „ţinta numărul unu” pentru Belarus, în cazul declanşării unui conflict militar
Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri ...