Profitul Deutsche Telekom a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi

Deutsche Telekom (DT), acţionarul majoritar de la OTE, a raportat un profit peste estimări în trimestrul doi din 2014, datorită majorării câştigurilor în SUA, care au compensat investiţiile din Germania, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 07 aug. 2014, 06:51
Profitul Deutsche Telekom a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a urcat cu 0,3%, la 4,43 miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 4,35 miliarde de euro. Vânzările s-au ridicat la 15,1 miliarde de euro, faţă de 15,2 miliarde de euro cât prognozau analiştii.

‘Strategia noastră de până acum a fost să facem investiţii prudente şi solide, concentrându-ne în primul rând pe majorarea numărului de clienţi şi apoi pe creşterea veniturilor. Acum începem să culegem roadele politicii noastre’, a afirmat directorul general al companiei germane, Tim Hoettges.

Săptămâna trecută, divizia DT din SUA, T-Mobile US, a raportat primul profit net dintr-un an, majorând estimările privind sporirea numărului de abonaţi. Deutsche Telekom deţine două treimi din T-Mobile, al patrulea mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite.

Deutsche Telekom se confruntă cu o decizie dificilă privind ieşirea sau rămânerea pe piaţa din SUA, după ce strategia sa de a vinde T-Mobile US către rivalul mai mare Sprint nu este acceptată de autorităţile de reglementare.

Pentru acest an, cea mai mare companie de telefonie din Europa se aşteaptă să obţină un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele speciale, de 17,6 miliarde de euro.

Rivalele DT, compania spaniolă Telefonica SA şi grupul francez Orange SA au raportat scăderea vânzărilor cu 12% şi, respectiv, 5,2%.

În perioada aprilie-iunie 2014 profitul net a urcat cu 34%, la 711 milioane de euro.

Operatorul francez de telefonie Iliad SA a înaintat săptămâna trecută o ofertă în valoare de 15 miliarde de dolari pentru o participaţie în T-Mobile US.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că reprezentanţii Deutsche Telekom AG consideră că oferta în numerar în valoare de 33 de dolari pe acţiune pentru o participaţie de 56,6% în T-Mobile nu este competitivă şi este inferioară ofertei separate planificate de grupul american Sprint Corp.

Masayoshi Son, proprietarul companiei nipone Softbank care deţine Sprint, ar putea înainta o ofertă de 40 de dolari pe acţiune pentru T-Mobile, susţin sursele.

Acestea adaugă că Iliad ar trebui doar să-şi majoreze oferta la 37 de dolari pe acţiune pentru ca Deutsche Telekom să ia în considerare propunerea deoarece sunt şanse mai ridicate ca firma franceză să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru această tranzacţie, susţine analistul Kevin Smithen, de la Macquarie Securities USA Inc.

Prin combinarea Sprint cu T-Mobile s-ar reduce numărul operatorilor de telefonie mobilă din Statele Unite de la patru la trei, în timp prin oferta Iliad s-ar păstra patru companii.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...