Profitul Deutsche Telekom a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi

Deutsche Telekom (DT), acţionarul majoritar de la OTE, a raportat un profit peste estimări în trimestrul doi din 2014, datorită majorării câştigurilor în SUA, care au compensat investiţiile din Germania, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 07 aug. 2014, 06:51
Profitul Deutsche Telekom a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a urcat cu 0,3%, la 4,43 miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 4,35 miliarde de euro. Vânzările s-au ridicat la 15,1 miliarde de euro, faţă de 15,2 miliarde de euro cât prognozau analiştii.

‘Strategia noastră de până acum a fost să facem investiţii prudente şi solide, concentrându-ne în primul rând pe majorarea numărului de clienţi şi apoi pe creşterea veniturilor. Acum începem să culegem roadele politicii noastre’, a afirmat directorul general al companiei germane, Tim Hoettges.

Săptămâna trecută, divizia DT din SUA, T-Mobile US, a raportat primul profit net dintr-un an, majorând estimările privind sporirea numărului de abonaţi. Deutsche Telekom deţine două treimi din T-Mobile, al patrulea mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite.

Deutsche Telekom se confruntă cu o decizie dificilă privind ieşirea sau rămânerea pe piaţa din SUA, după ce strategia sa de a vinde T-Mobile US către rivalul mai mare Sprint nu este acceptată de autorităţile de reglementare.

Pentru acest an, cea mai mare companie de telefonie din Europa se aşteaptă să obţină un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări, excluzând elementele speciale, de 17,6 miliarde de euro.

Rivalele DT, compania spaniolă Telefonica SA şi grupul francez Orange SA au raportat scăderea vânzărilor cu 12% şi, respectiv, 5,2%.

În perioada aprilie-iunie 2014 profitul net a urcat cu 34%, la 711 milioane de euro.

Operatorul francez de telefonie Iliad SA a înaintat săptămâna trecută o ofertă în valoare de 15 miliarde de dolari pentru o participaţie în T-Mobile US.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că reprezentanţii Deutsche Telekom AG consideră că oferta în numerar în valoare de 33 de dolari pe acţiune pentru o participaţie de 56,6% în T-Mobile nu este competitivă şi este inferioară ofertei separate planificate de grupul american Sprint Corp.

Masayoshi Son, proprietarul companiei nipone Softbank care deţine Sprint, ar putea înainta o ofertă de 40 de dolari pe acţiune pentru T-Mobile, susţin sursele.

Acestea adaugă că Iliad ar trebui doar să-şi majoreze oferta la 37 de dolari pe acţiune pentru ca Deutsche Telekom să ia în considerare propunerea deoarece sunt şanse mai ridicate ca firma franceză să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru această tranzacţie, susţine analistul Kevin Smithen, de la Macquarie Securities USA Inc.

Prin combinarea Sprint cu T-Mobile s-ar reduce numărul operatorilor de telefonie mobilă din Statele Unite de la patru la trei, în timp prin oferta Iliad s-ar păstra patru companii.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom.

Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte în lucru sunt blocate din cauza scumpirilor materialelor de construcții
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte ...
Aproximativ 3.400 de fermieri români care au în derulare proiecte finanțate prin PNDR nu reușesc să finalizeze lucrările asumate. Din cauza costurilor mult mai mari la materialele de......
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
Utilizatorii de Android se află pe lista atacurilor cibernetice prin SMS generate de către dezvoltatorii Flubot, iar România ...
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale ...
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura şi Radarul Mărfurilor
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii ...
Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor ...