1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Profitul Electromagnetica a scăzut cu 24% în primul semestru

Electromagnetica a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 8,16 milioane lei, cu 24% mai mic faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor remise miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

14 aug, 2019 | Agerpres

"Profitul net a scăzut cu 24% comparativ cu anul precedent, rezultatul perioadei fiind influenţat şi de următorii factori: întârzierea publicării procedurilor de licitaţie şi a rezultatelor licitaţiilor la care s-a participat, precum şi faptul că Electrica nu a scos încă la licitaţie lucrări aferente programului de investiţii asumat pentru contoare şi sisteme de telegestiune, au influenţat negativ activităţile nelicenţiate; constrângerile din piaţa angro de energie electrică, inclusiv creşterea rapidă a preţului energiei achiziţionate (în contextul creşterii preţului certificatelor de carbon) şi apariţia unor modificări legislative cum ar fi OUG114/2018 care a introdus contribuţia de 2 % pe cifra de afaceri din tranzacţiile cu energie, au condus la scăderea rentabilităţii activităţii de furnizare", se menţionează în raportul financiar al companiei.

Veniturile societăţii s-a cifrat în perioada menţionată la 108,845 milioane lei (151,697 milioane lei în S1 2018).

Electromagnetica administrează aproximativ 33.000 mp de spaţii de închiriat în Bucureşti şi 3.500 mp în localitatea Vârteju din judeţul Ilfov. La 30 iunie 2019, pentru sediul din Calea Rahovei gradul mediu de ocupare era de 97,77%, iar preţul mediu de închiriere de 7,03 euro/mp. Pentru spaţiile din comuna Vârteju (Măgurele), gradul de ocupare era de 100%, iar tariful mediu de închiriere era de 2,03 euro/mp.

Activitatea de închiriere şi dezvoltare imobiliară a înregistrat o creştere de aproximativ 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, rezultat al gradului de închiriere şi al cursului mediu euro/leu care a evoluat favorabil faţă de anul 2018.

În cursul primului semestru, au fost realizate în cadrul Electromagnetica Business Park investiţii de 232.000 euro, mai mici decât în aceeaşi perioadă din 2018 (412.000 euro) şi au vizat în special echipamente tehnologice. La microhidrocentralele din nordul ţării (UHR Rădăuţi) au fost realizate mici achiziţii de echipamente de întreţinere în valoare de circa 8.200 euro. Investiţiile au fost realizate din fonduri proprii.

Electromagnetica îşi desfăşoară activitatea în mai multe domenii, cele mai importante fiind: producerea de sisteme de iluminat cu led, scule şi matrite; închiriere de spaţii pentru birouri, spaţii industriale, terenuri şi furnizare de utilităţi; activitatea de furnizare energie electrică; activitatea de producţie de energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere).

Principalii acţionari ai societăţii sunt Asociaţia PAS Electromagnetica, cu 29,6289% din acţiuni şi SIF Oltenia, cu 26,1402%. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti din noiembrie 1996.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO