Profitul Generali a crescut cu 28%, în T1, peste estimări, după vânzarea activelor din Belgia

Assicurazioni Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a raportat un profit trimestrial peste estimări, în urma vânzărilor de active, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 16 mai 2019, 09:44
Profitul Generali a crescut cu 28%, în T1, peste estimări, după vânzarea activelor din Belgia

Profitul net a urcat cu 28% în primul trimestru din acest an, la 744 milioane de euro (834 milioane de dolari), sprijinit de un câştig de capital de 128 milioane de euro în urma vânzării activelor din Belgia. Analiştii estimau un câştig de 715 milioane de euro.

În ultimii trei ani, Generali a obţinut 1,5 miliarde de euro în urma vânzărilor de active, ieşind de pe o serie de pieţe care nu sunt de importanţă strategică. De asemenea, compania a obţinut 1,9 miliarde de euro în urma vânzării diviziei sale de asigurări de viaţă din Germania – Generali Leben.

Rata solvabilităţii Solvency II s-a înrăutăţit la 207% la 31 martie 2019, de la 217% la 30 decembrie 2018, în principal din cauza modificărilor ce urmează să fie anunţate de autorităţile de reglementare. Analiştii se aşteptau la un indicator de 213% în primul trimestru din 2019.

Generali deţine obligaţiuni guvernamentale italiene de 59,5 miliarde de euro şi este expus, ca şi alţi asigurători din ţară, la fluctuaţiile preţurilor bondurilor italiene, sensibile la potenţiala instabilitate politică şi la situaţia fragilă a finanţelor publice.

Profitul operaţional a urcat cu 7% în primele trei luni din acest an, la 1,35 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,28 miliarde de euro.

Rata combinată, un indicator al profitabilităţii, s-a situat la 91,5% la 31 martie 2019.

Edizione, holdingul familiei Benetton, şi-a majorat la 4% participaţia deţinută la Assicurazioni Generali SpA, a anunţat săptămâna trecută Gabriele Galateri, preşedintele Generali. Alţi acţionari importanţi ai Generali sunt grupul bancar Mediobanca (cu 12,9%) şi antreprenorii italieni Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio, cu 5% şi, respectiv, 4,9%.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
Utilizatorii de Android se află pe lista atacurilor cibernetice prin SMS generate de către dezvoltatorii Flubot, iar România este a doua cea mai ţintită ţară din lume de această ameninţare,......
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale ...
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura şi Radarul Mărfurilor
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii ...
Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor ...
Noua lege offshore a fost promulgată
Noua lege offshore a fost promulgată
Noua lege offshore, cu prevederi importante pentru viiorul exploatării gazelor din Marea Neagră, a fost promiulgată de ...