Profitul Generali a scăzut cu 18% în T3, sub estimările analiştilor

Profitul grupului italian Assicurazioni Generali a scăzut cu 18% în trimestrul trei din 2015, în urma declinului veniturilor la divizia de asigurări de viaţă, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 05 nov. 2015, 13:17
Profitul Generali a scăzut cu 18% în T3, sub estimările analiştilor

Al treilea asigurator european a înregistrat în perioada iulie – septembrie un profit net de 420 milioane de euro (457 milioane de dolari), faţă de 513 milioane de euro în trimestrul trei din 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 555 milioane de euro. În primele nouă luni din acest an, profitul net a urcat cu 8,7%, la 1,73 miliarde de euro.

‘Suntem încrezători că profitul net din acest an va fi semnificativ mai ridicat decât în 2014, datorită rezultatelor foarte bune la care ne aşteptăm în ultimul trimestru al anului’, a afirmat directorul general Mario Greco.

Profitul operaţional a scăzut cu 9% în perioada iulie – septembrie, la 1,06 miliarde de euro, deoarece declinul de 15% al veniturilor la divizia de asigurări de viaţă a compensat creşterea de 11% a câştigurilor la divizia de asigurări non-viaţă.

Generali a încheiat luna trecută vânzarea diviziei de private-banking din Elveţia (BSI) către BTG Pactual pentru 1,24 miliarde de franci elveţieni (1,29 miliarde de dolari).

‘Vânzarea BSI completează strategia Generali de a se concentra pe afacerile de bază din asigurări şi îmbunătăţirea nivelului capitalului’, se arată într-o declaraţie a grupului italian.

Tranzacţia a majorat rata solvabilităţii Solvency I cu opt puncte procentuale, la 164%, şi rata de solvabilitate economică pro-forma tot cu opt puncte procentuale, la 200%, la 30 iunie 2015.

Recent, Generali şi-a anunţat intenţia de a se concentra pe creşterea fluxului de numerar şi întărirea bazei de capital în următorii patru ani, ceea ce îi va permite să crească sumele alocate pentru plata dividendelor. Grupul italian intenţionează să plătească dividende cumulate de peste cinci miliarde de euro până la finele lui 2018, comparativ cu dividendele de 930 milioane de euro acordate anul trecut. De asemenea, fluxul net de numerar pentru următorii patru ani este estimat la peste şapte miliarde de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro în 2014.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...