1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Profitul Generali a urcat cu 51% în T2, sprijinit de avansul câştigurilor la divizia de asigurări de viaţă

Profitul Assicurazioni Generali, al treilea mare grup european de asigurări, a crescut cu 51% în trimestrul doi din 2015, în urma majorării câştigurilor la divizia de asigurări de viaţă, transmite Bloomberg.

30 iul, 2015 | Agerpres

În perioada aprilie - iunie 2015, profitul net al celui mai mare asigurator italian a urcat la 626 milioane de euro (687 milioane de dolari), de la 415 milioane de euro în trimestrul doi din 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 581 de milioane de euro, .

'Ne aşteptăm la o îmbunătăţire semnificativă a rezultatelor financiare la sfârşitul lui 2015, comparativ cu anul trecut, menţinând ridicată profitabilitatea înregistrată în primul semestru din 2015', a afirmat directorul general Mario Greco.

Profitul operaţional a crescut cu 16% în trimestrul doi din 2015, la 1,45 miliarde de euro, ca urmare a majorării câştigurilor la divizia de asigurări de viaţă cu 18%, în timp ce la divizia de asigurări non-viaţă avansul a fost de 9%.

Recent, Generali şi-a anunţat miercuri intenţia de a se concentra pe creşterea fluxului de numerar şi întărirea bazei de capital în următorii patru ani, ceea ce îi va permite să crească sumele alocate pentru plata dividendelor. Compania intenţionează să plătească dividende cumulate de peste cinci miliarde de euro până la finele lui 2018, comparativ cu dividendele de 930 milioane de euro acordate anul trecut. De asemenea, fluxul net de numerar pentru următorii patru ani este estimat la peste şapte miliarde de euro, comparativ cu 1,2 miliarde de euro în 2014.

'Obiectivul este să ne diferenţiem de competitori şi să gestionăm provocările cu care se confruntă industria asigurărilor, prin transformarea Generali în liderul pieţei de retail insurance din Europa', a declarat recent Mario Greco.

Acesta a adăugat că Generali nu are nevoie să facă achiziţii, dar că este interesat de dezvoltarea pe pieţele din Asia şi America Latină.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO