1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

News

Profitul grupului petrolier Chevron a scăzut cu aproape 6% în trimestrul al treilea, la 5 mld dolari

Profitul Chevron a scăzut cu 5,8% în trimestrul al treilea, la 4,95 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii marjei de rafinare, potrivit Wall Street Journal.

01 noi, 2013 | Mediafax

Mai multe companii petroliere mari au anunţat rezultate slabe pentru trimestrul al treilea din cauza scăderii câştigurilor obţinute din operaţiunile de rafinare. Chevron a avertizat anterior că producţia din trimestrul al treilea va creşte, menţionând că profitul diviziei de rafinare şi distribuţie va fi "semnificativ mai mic" faţă de aceeşi perioadă a anului trecut.

Câştigul pe acţiune s-a situat la 2,57 dolari, faţă de 2,69 dolari în urmă cu un an, iar veniturile companiei au avansat cu 1%, la 58,5 miliarde de dolari.

Analişti consultaţi de Reuters se aşteptau ca Chevron să anunţe un profit pe acţiune de 2,71 dolari şi venituri de 58,4 miliarde de dolari.

Producţia medie s-a situat în trimestrul al treilea la 2,59 milioane de baili echivalent petrol pe zi, faţă de 2,52 milioane de barili în perioada similară a anului anterior.

Chevron derulează anul acesta un plan de investiţii în producţie de 36,7 miliarde de dolari şi vizează o creştere de 1,5% a mediei zilnice, la 2,65 milioane de barili echivalent petrol.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO