1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Profitul HSBC a crescut cu 10% în primul semestru din 2013

Profitul înainte de taxe al HSBC Holdings Plc, cel mai mare grup bancar european, a crescut în primul semestru din 2013 cu 10%, în urma implementării unui plan pe trei ani de reducere a costurilor, transmite Reuters.

05 aug, 2013 | ECONOMICA.net

În perioada ianuarie-iunie 2013, banca britanică a înregistrat un profit înainte de taxe de 14,1 miliarde de dolari, de la 12,7 miliarde de dolari în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la 14,6 miliarde de dolari.

Veniturile au scăzut cu 7%, la 34,4 miliarde de dolari, iar banca a apreciat că avansul în economiile dezvoltate rămâne lent, iar creşterea din China şi Asia a încetinit, în timp ce noile cerinţe ale autorităţilor de reglementare au adăugat costuri suplimentare pentru HSBC.

Luni dimineaţa, acţiunile HSBC Holdings Plc au scăzut la bursa de la Londra cu 3,4%.

HSBC se concentrează pe vânzarea de active, reducerea costurilor şi măsuri de restructurare, pentru a face faţă dificultăţilor din industria bancară. În mai, HSBC a anunţat că vrea să-şi reducă costurile cu încă 2-3 miliarde de dolari în perioada 2014-2016, după ce a demarat deja o primă fază a restructurării.

HSBC intenţionează să renunţe la 30.000 de angajaţi până la sfârşitul anului viitor, să se extindă pe pieţele emergente şi să vândă active pentru a îndeplini noile cerinţe privind capitalul.

Conform planului de restructurare lansat în mai 2011, HSBC a realizat deja reduceri de costuri de patru miliarde de dolari. De asemenea, HSBC şi-a reafirmat obiectivul de a ajunge la o rentabilitate a capitalului de 12-15% şi este în grafic cu planul de reducere a costurilor.

HSBC este o bancă înfiinţată la Hong Kong şi Shanghai în 1865 şi în mod tradiţional s-a concentrat pe piaţa asiatică. În prezent, HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO