Profitul HSBC a crescut cu 30% în T3, după reducerea costurilor

HSBC Holdings Plc (HSBA), cel mai mare grup bancar din Europa, a anunţat luni creşterea cu 30% a profitului înainte de taxe în trimestrul trei din 2013, deoarece creditorul britanic şi-a redus costurile şi s-a concentrat pe pieţele sale cele mai profitabile, transmit AP, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 11:29
Profitul HSBC a crescut cu 30% în T3, după reducerea costurilor

În perioada iulie-august 2013, profitul înainte de taxe a urcat la 4,53 miliarde de dolari, faţă de 3,48 miliarde de euro în perioada similară din 2012, în timp ce analiştii estimau 5,54 miliarde de dolari.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 700 milioane de dolari, la 9,6 miliarde de dolari, în timp ce costurile au crescut în urma investiţiilor şi majorării salariilor.

După anunţarea rezultatelor financiare, acţiunile HSBC au urcat luni la bursa de la Londra cu 1,9%.

În perioada ianuarie-septembrie 2013, profitul net al HSBC a urcat cu 23%, la 13,5 miliarde de dolari, faţă de 10,9 miliarde de dolari în perioada similară din 2012.

Directorul general al băncii britanice, Stuart Gulliver, a declarat că HSBC a făcut progrese suplimentare în simplificarea şi restructurarea activităţii, în special prin recenta vânzare a afacerii sale din Panama. Există motive să fim optimişti, a explicat Stuart Gulliver, datorită redresării economiei mondiale, stabilizarea creşterii în China şi avansul Statelor Unite.

HSBC se concentrează pe vânzarea de active, reducerea costurilor şi măsuri de restructurare, pentru a face faţă dificultăţilor din industria bancară. În mai, HSBC a anunţat că vrea să-şi reducă costurile cu încă 2-3 miliarde de dolari în perioada 2014-2016, după ce a demarat deja o primă fază a restructurării.

HSBC intenţionează să renunţe la 30.000 de angajaţi până la sfârşitul anului viitor, să se extindă pe pieţele emergente şi să vândă active pentru a îndeplini noile cerinţe privind capitalul.

Conform planului de restructurare lansat în mai 2011, HSBC a realizat deja reduceri de costuri de patru miliarde de dolari. De asemenea, HSBC şi-a reafirmat obiectivul de a ajunge la o rentabilitate a capitalului de 12-15% şi este în grafic cu planul de reducere a costurilor.

HSBC este o bancă înfiinţată la Hong Kong şi Shanghai în 1865 şi în mod tradiţional s-a concentrat pe piaţa asiatică. În prezent, HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru anul 2024 la evenimentul Unbox & Discover, evidențiind cele mai recente......
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...