Profitul ING a scăzut cu 39%, în trimestrul doi din 2013

Profitul ING Groep a scăzut în trimestrul doi din 2013 cu 39%, sub estimările analiştilor, pe fondul volatilităţii de pe pieţele financiare şi al recesiunii din Olanda, transmit CNBC şi Reuters.
Economica.net - mie, 07 aug. 2013, 08:18
Profitul ING a scăzut cu 39%, în trimestrul doi din 2013

În perioada aprilie-iunie 2013, ING a înregistrat un profit net de 788 milioane de euro (1,05 miliarde de dolari), faţă de 1,29 miliarde de euro în perioada similară din 2012, în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 944 milioane de euro.

‘ING a făcut anul acesta progrese solide deoarece facem eforturi pentru îmbunătăţirea profitabilităţii operaţionale, a procesului de restructurare şi a pregătirii diviziilor bancare şi de asigurări pentru un viitor independent’, a declarat şeful grupului financiar olandez, Jan Hommen.

Datoria grupului ING a scăzut de la 7,1 miliarde de euro, la sfârşitul primului trimestru din 2013, la 4,4 miliarde de euro, în urma vânzărilor de active.

Directorul financiar al ING, Patrick Flynn, a declarat pentru CNBC că începe să vadă o îmbunătăţire a economiei olandeze, deşi încă nu a ieşit din recesiune. Totuşi, a avertizat Patrick Flynn, provizioanele pentru creditele neperformante ar putea rămâne la un nivel ridicat şi în viitor.

ING are termen până la sfârşitul acestui an să-şi vândă participaţiile majoritare deţinute la diviziile sale de asigurări din regiune, ca parte a acordului încheiat cu Guvernul Olandei în schimbul ajutorului financiar primit în timpul crizei din 2008.

ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări. Recent, ING s-a separat de divizia din SUA – ING US – printr-o ofertă publică iniţială de 1,3 miliarde de dolari.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...