Profitul ING Asigurări de Viaţă a crescut la 14,89 milioane lei în primul semestru

Compania ING Asigurări de Viaţă a anunţat miercuri un profit brut de 14,89 milioane lei în primul semestru din 2014, în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut, când profitul brut a fost de 5,63 milioane lei.
Economica.net - mie, 06 aug. 2014, 12:32
Profitul ING Asigurări de Viaţă a crescut la 14,89 milioane lei în primul semestru

Pe segmentul de asigurări de viaţă, ING înregistrează o creştere de 8% a primelor brute subscrise în primele şase luni din 2014 comparativ cu prima jumătate a anului 2013 şi s-a situat la 296 milioane lei, iar valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,68 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie 2014, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, precizează un comunicat al companiei remis AGERPRES.

Portofoliul de asigurări noi realizat în prima jumătate a anului 2014 se situează la un nivel relativ similar celui din perioada de referinţă din 2013, 70% din totalul poliţelor subscrise în acest interval fiind de tip tradiţional. Astfel, la jumătatea anului, ponderea contractelor de acest tip în portofoliul total în vigoare este de 49%, în creştere cu un punct procentual comparativ cu semestrul I 2013.

Prima brută medie anualizată pentru contractele încheiate în ianuarie-iunie 2014 este de 1.694 de lei, în creştere cu 6% faţă de cea aferentă contractelor încheiate în aceeaşi perioadă a anului 2013, iar suma asigurată medie a ajuns la 50.410 de lei, în creştere cu 18%.

În primele şase luni ale anului, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de 61,65 milioane lei, din care 48,4 milioane lei sunt beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,38 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut – 1.

Pe piaţa de pensii facultative, activele nete aferente fondurilor din administrarea ING au crescut cu 38% în perioada analizată.

ING Activ şi ING Optim însumau 139.342 participanţi la finalul lunii iunie a.c., cu aproximativ 12% mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013. Circa 47% dintre clienţii care au încheiat o pensie facultativă în primele şase luni din 2014 au ales unul dintre cele două fonduri din administrarea ING.

Valoarea activelor nete aferente fondurilor facultative din administrarea ING era de 446,74 milioane lei la sfârşitul primului semestru din 2014, în creştere cu 38% faţă de acelaşi interval din 2013. Astfel, la sfârşitul lunii iunie 2014, ING deţinea pe piaţa Pilonului III o cotă cumulată, în funcţie de active, de 48,4%.

În ceea ce priveşte sumele alocate de participanţi pentru fondurile de pensii facultative oferite de ING, contribuţia medie lunară la fondul ING Activ în primele şase luni din 2014 a fost de 100 lei (plus 10% faţă de semestru I 2013), iar la ING Optim de 110 lei (plus 9%).

De la înfiinţare (2007) şi până la finalul lunii iunie 2014, fondul ING Activ, fond din categoria celor cu grad de risc dinamic, a obţinut o performanţă anualizată de 8,98%, iar ING Optim, fond din categoria celor cu grad de risc echilibrat, a înregistrat o performanţă anualizată de 9,80% – comparativ cu media anualizată a tuturor fondurilor din piaţă de 8,34%.

‘Îmbunătăţirea perspectivelor economice şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei au creat în 2014 un context favorabil, pe fondul căruia, prin strategia adoptată, am obţinut atât o majorare cu 8% a volumului de prime brute subscrise pentru asigurări de viaţă, cât şi evoluţii calitative pozitive la nivelul portofoliilor de clienţi (…) Iniţiativele strategice care au marcat primul semestru au avut drept obiectiv reducerea deficitului de protecţie financiară cu care se confruntă populaţia din România care, conform calculelor ING, era de 356 miliarde lei la finalul anului 2013. Revizuirea produsului clasic de protecţie pe care îl oferim, prin adăugarea beneficiului de returnare la finalul contractului a 30% din valoarea primelor plătite dacă riscul asigurat nu a avut loc, reflectă preocuparea noastră pentru a le oferi clienţilor instrumente atractive care să contribuie la reducerea deficitului personal de protecţie’, a declarat directorul general al companiei ING Asigurări de Viaţă, Marius Popescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Riscul global asociat variantei Omicron este în continuare foarte ridicat, avertizează OMS
Riscul global asociat variantei Omicron este în continuare foarte ridicat, avertizează OMS
Nivelul de risc asociat variantei Omicron a noului coronavirus este în continuare foarte ridicat, a estimat Organizaţia ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 26.01.2022
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 26.01.2022
Euro rămâne aproape de nivelul anunţat ieri de BNR. Dolarul creşte.
Guvernul își ia partea din scumpirea energiei: companiile de stat sunt obligate să cedeze 90% din profitul pe 2021, sub formă de dividend. Majoritatea banilor merg la buget
Guvernul își ia partea din scumpirea energiei: companiile de stat sunt obligate să cedeze 90% din profitul pe 2021, sub ...
Una dintre prevederile Ordonanței de Urgență privind plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la gaze și energie ...