Profitul ING Groep a crescut cu 22% în 2013, depăşind estimările analiştilor

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a raportat, miercuri, rezultate anuale peste aşteptări, datorită îmbunătăţirii performanţelor diviziei bancare, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 12 feb. 2014, 10:01
Profitul ING Groep a crescut cu 22% în 2013, depăşind estimările analiştilor

În 2013, profitul net al ING s-a ridicat la 3,25 miliarde de euro (4,45 miliarde de dolari), cu 22% mai ridicat decât în 2012, peste estimările analiştilor, care se aşteptau la câştiguri de 3,06 miliarde de euro.

‘Această îmbunătăţire a fost determinată de performanţa solidă a ING Bank, care a înregistrat o creştere de 21,6% a rezultatului înainte de taxe’, a declarat directorul general al ING, Ralph Hamers.

Câştigurile operaţionale la divizia de asigurări a ING au urcat cu 6,4%.

ING a anunţat că nu va plăti dividende pentru 2013.

În trimestrul patru din 2013, ING Bank a înregistrat un profit net de 539 milioane de euro (735 milioane de dolari), în timp ce analiştii estimau 254 milioane de euro.

Miercuri dimineaţă, acţiunile ING au crescut cu 3,2%, la 10,49 euro, la bursa de la Amsterdam. Anul acesta, titlurile companiei au urcat cu 3,9%, după un avans de peste 40% anul trecut.

Pregătirile ING de vânzare a unei participaţii în operaţiunile din Europa şi Japonia, printr-o ofertă publică iniţială în 2014, sunt în grafic, după majorarea capitalului, a anunţat grupul olandez.

‘Intenţionăm să mergem pe piaţă anul acesta, estimând că vor fi favorabile condiţiile’, a declarat Ralph Hamers.

ING va concedia încă 300 de angajaţi în Olanda, pe lângă cele 4.100 de concedieri anunţate deja la divizia de consumer banking.

Anul trecut, ING Greop NV a anunţat că va finaliza procesul de reorganizare până în 2016, cu doi ani mai devreme decât era prevăzut, după ce a obţinut acordul autorităţilor de reglementare pentru a combina divizia sa de asigurări din Japonia cu operaţiunile din Europa, în oferta publică iniţială din 2014.

Potrivit acordului convenit cu Comisia Europeană, ING va accelera vânzarea tuturor activităţilor de asigurări din Europa şi de management al investiţiilor până în 2016. Termenul limită pentru vânzarea a peste 50% din ING Life Japan a fost extins cu doi ani, până la sfârşitul lui 2015, după ce grupul olandez de servicii financiare nu a reuşit să găsească un cumpărător.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...