Profitul net al Garanti România a crescut de trei ori în 2015, până la 100,4 milioane lei

Garanti Group Romania a înregistrat un profit net de 100,4 milioane lei, în 2015, în creştere de trei ori faţă de 2014, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai entităţii financiare.
Economica.net - mar, 01 mart. 2016, 09:23
Profitul net al Garanti România a crescut de trei ori în 2015, până la 100,4 milioane lei

Veniturile nele ale grupului s-au ridicat anul trecut la 535,4 milioane lei, iar volumul total al activelor a crescut cu 16,1%, ajungând la 10,55 miliarde lei.

Evoluţia a fost cu preponderenţă generată de creşterea profitului net al Garanti Bank, care la finalul anului 2015 s-a ridicat la 65,3 milioane lei.

De asemenea, depozitele au ajuns la 5,73 miliarde lei, o creştere de 40% de la an la an, în timp ce volumul total de credite s-a ridicat la 6,74 miliarde lei în 2015, majorându-se cu 15,7% faţă de 2014. Creditele acordate segmentului corporate au înregistrat cea mai mare creştere, de 28%, cele acordate IMM-urilor cu 8,6%, iar cele adresate segmentului retail cu 10,8%.

Totodată, Garanti Bank şi-a majorat cota de piaţă şi este în prezent a 10-a bancă din sistem.

‘2015 a fost un an prolific pentru toate instituţiile Grupului Garanti, în special pentru bancă. Depozitele au înregistrat o creştere semnificativă, confirmând încrederea clienţilor în produsele şi serviciile noastre. Obiectivul nostru este să continuăm evoluţia ascendentă şi în 2016, pe toate segmentele de business, şi să ne dezvoltăm portofoliul în mod echilibrat, pentru a satisface nevoile clienţilor noştri’, arată Ufuk Tandoðan, CEO Garanti Group Romania, într-un comunicat.

Instituţiile financiare nebancare ale Grupului Garanti au înregistrat, de asemenea, profit în 2015.

Garanti Credite de Consum a avut un profit net de 24,1 milioane lei şi Garanti Leasing un profit net de 11 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. În 2015, TGB a înregistrat un venit net consolidat de 3,61 miliarde lire turceşti (1,15 miliarde euro), în timp ce volumul de active a ajuns la 279,65 miliarde lire turceşti (88,53 miliarde euro).

Grupul Garanti reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor şi credite de consum. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală către peste 500.000 de clienţi.

Grupul Garanti este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele încasate se constituie venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,......
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare ...
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...