1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Profitul net al Heineken a scăzut cu 76% în primele nouă luni din 2020

Producătorul multinaţional de bere Heineken a înregistrat în primele nouă luni din 2020 un profit net de 396 milioane euro, în scădere cu 76% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, care a fost de 1,667 miliarde euro, relatează agenţia EFE.

28 oct, 2020 | Agerpres

"Acţiunile continue de reducere a costurilor au moderat parţial impactul volumului mai mic de vânzări, cheltuielile în creştere generate de criză, inclusiv pierderile de credit şi deprecierea activelor corporale şi necorporale", a subliniat compania într-un comunicat.

Volumul vânzărilor companiei cu sediul la Amsterdam a scăzut până în septembrie cu 8,1% - fără a lua în considerare efectele măsurilor de consolidare - până la 165,4 milioane hectolitri.

În special s-au redus vânzările în A?frica, Orientul Mijlociu şi Europa de Est, unde s-a înregistrat un declin de 11,5% al volumului de bere produsă şi vândută, şi în mai mică măsură în America (-9 %), Asia Pacific (-7,3%) şi Europa (-5,9 %).

Directorul general al grupului, Dolf van der Brink, a recunoscut că situaţia continuă să fie "foarte volatilă şi incertă" şi a admis că se aşteaptă ca noile valuri ale pandemiei de coronavirus să aibă un impact semnificativ asupra pieţelor pe care operează compania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO