Profitul net al Societe Generale a urcat cu 25% în trimestrul doi din 2015

Profitul net al Societe Generale a urcat cu 25% în trimestrul doi din 2015, la 1,351 miliarde de euro (1,47 miliarde de dolari), faţă de 1,079 miliarde de în perioada similară din 2014, transmit MarketWatch şi Reuters.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 08:12
Profitul net al Societe Generale a urcat cu 25% în trimestrul doi din 2015

În perioada aprilie – iunie 2015, profitul operaţional a ajuns la 2,021 miliarde de euro, de la 1,316 miliarde de euro, în timp ce veniturile au crescut cu 16%, la 6,87 miliarde de euro, de la 5,9 miliarde de euro în trimestrul doi din 2014, scrie Agerpres.

Rezultatele SocGen reflectă performanţele solide înregistrate de băncile de investiţii în Europa şi SUA, pe fondul fluctuaţiilor de curs valutar şi al volatilităţii pieţelor financiare.

În Franţa, veniturile la divizia de retail au urcat cu 4% în trimestrul doi din 2015, la 2,15 miliarde de euro, de la 2,07 miliarde de euro în perioada similară din 2014. În schimb veniturile la divizia internaţională de retail şi servicii financiare au scăzut cu 2%, la 1,85 miliarde de euro, din cauza expunerii la piaţa din Rusia. În perioada aprilie – iunie 2015, SocGen a înregistrat pierderi de 45 milioane de euro în Rusia din cauza declinului economiei.

‘Pe termen mediu, grupul este în grafic pentru a-şi îndeplini toate obiectivele stabilite. Toate diviziile au raportat câştiguri beneficiind de redresarea pieţei’, a afirmat directorul general al băncii franceze, Frederic Oudea.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 va ajunge aproape de 11% până la sfârşitul lui 2016, a anunţat luni banca franceză. Obiectivul anunţat anterior era de cel puţin 10% dar deja a fost atins, la 30 iunie 2015 indicele situându-se la 10,4%.

Banca intenţionează să facă noi reduceri de costuri până la sfârşitul lui 2017, în valoare de 850 milioane de euro (925 milioane de dolari), pe lângă cele 900 milioane de euro prevăzute până în decembrie 2015.

După publicarea rezultatelor financiare, acţiunile SocGen au urcat cu 7% la Bursa de la Paris.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor, așa cum a fost aceasta propusă în proiectul de OUG privind modificarea Codului fiscal, discriminează jucătorii pe platformele......
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă ...
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...