Profitul OTE, afectat de dificultăţile cu care se confuntă subsidiara din România

Profitul trimestrial al Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a scăzut cu 0,9%, în urma evoluţiei mai slabe a subsidiarei din România, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 09 mai 2019, 12:57
Profitul OTE, afectat de dificultăţile cu care se confuntă subsidiara din România

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a înregistrat un profit înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 310,6 milioane de euro (347,90 milioane de dolari) în primul trimestru din 2019, faţă de 313,4 milioane de euro în perioada similară din 2018. În România, profitul operaţional al OTE a scăzut cu 20,8% în primele trei luni din 2019, la 20,8 de milioane de euro, comparativ cu 33,1 milioane de euro în perioada similară din 2018.

Veniturile consolidate ale grupului au crescut cu 0,2% în perioada ianuarie-martie 2019, la 908,6 de milioane de euro, de la 906,9 milioane de euro în perioada similară din 2018. În România, veniturile OTE au scăzut cu 4,4% în primul trimestru din 2019, la 216,6 de milioane de euro, de la 226,5 milioane de euro în perioada similară din 2018.

„OTE a avut un start mulţumitor în acest an. Tendinţele din Grecia sunt pozitive, în linie cu rezultatele înregistrate în 2018, în timp ce în Romania, ajustând provizioanele pe care le-am luat la finalul anului, vedem semne de redresare. Profitul operaţional al grupului OTE a scăzut uşor deoarece performanţa solidă din Grecia nu a fost suficientă pentru a compensa declinul din România”, a afirmat directorul general Michalis Tsamaz.

Deutsche Telekom, o creştere de 4% a profiturilor trimestriale

Acţionarul principal al OTE, Deutsche Telekom, a raportat joi o creştere de 4% a profiturilor trimestriale, pe fondul performanţelor foarte bune realizate de divizia sa T-Mobile din SUA, şi a confirmat estimările privind veniturile în 2019.

Cel mai mare operator european de telecomunicaţii estimează în acest an o creştere de 3% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând cheltuielile pentru chirii, la 23,9 miliarde de euro, faţă de 24,70 miliarde de euro previzionat de analişti. De asemenea, fluxul de numerar ar urma să crească în 2019 cu 11,7%, la 6,7 miliarde de euro, excluzând cheltuielile pentru chirii. Analiştii estimează un flux de numerar de 6,90 miliarde de euro.

În primul trimestru din 2019, profitul operaţional a urcat la 5,94 miliarde de euro (6,65 miliarde de dolari), aproape de prognozele economiştilor. După ajustări, în principal în urma impactului preluărilor din Austria şi Olanda, EBITDA a urcat cu 8,3%

Deutsche Telekom controlează 45% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Varianta Omicron duce la scăderea preţului petrolului
Varianta Omicron duce la scăderea preţului petrolului
Cotaţiile ţiţeiului au scăzut cu 15% într-o singură şedinţă, investitorii anticipând noi restricţii, odată cu ...
DNA: Fostul ministru Nicolae Bănicioiu – trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă
DNA: Fostul ministru Nicolae Bănicioiu – trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă
Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un ...
Cargus a investit două milioane de euro în nouă depozite noi anul acesta și are planificate investiții pentru încă 16 anul viitor
Cargus a investit două milioane de euro în nouă depozite noi anul acesta și are planificate investiții pentru încă ...
Cargus a deschis anul acesta nouă depozite logistice, dotate cu sisteme de sortare moderne, în urma unor investiții de ...