Profitul OTP a urcat la 26,34 milioane de dolari în T1, în pofida situaţiei dificile din Ucraina şi Rusia

Costurile de risc moderate şi lipsa noilor deprecieri de active au permis grupului bancar ungar OTP să obţină un profit modest în primul trimestru din 2014, chiar dacă a achitat taxa ridicată pe bănci din Ungaria şi se confruntă cu o situaţie dificilă pe pieţele din Ucraina şi Rusia, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 16 mai 2014, 12:57
Profitul OTP a urcat la 26,34 milioane de dolari în T1, în pofida situaţiei dificile din Ucraina şi Rusia

În perioada ianuarie-martie 2014, profitul a ajuns la 5,86 miliarde de forinţi (26,34 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la câştiguri de 5,7 miliarde de forinţi.

‘În cazul escaladării tensiunilor şi dacă anticipata consolidare nu se va finaliza, aşteptările pe termen mediu şi performanţa OTP Bank Ukraine vor fi afectate negativ, prin urmare va fi afectată valoarea companiei’, se arată în comunicatul OTP.

Banca se aşteaptă la un mediu operaţional fragil în Ucraina până la sfârşitul anului, iar subsidiara sa din această ţara va raporta probabil o pierdere de aproximativ 10-20 miliarde de forinţi anul acesta.

În Rusia, OTP ar urma să înregistreze pierderi anul acesta.

Provizionale totale pentru risc ale OTP au ajuns în primul trimestru din 2014 la 68,9 miliarde de forinţi, de la 91,6 miliarde de forinţi în precedentele trei luni.

În perioada ianuarie-martie 2014, subsidiara OTP din Bulgaria a înregistrat un profit net de 11,3 miliarde de forinţi, în creştere cu 25% faţă de primul trimestru din 2013. OTP a anunţat că şi alte subsidiare au fost, de asemenea, profitabile.

Profitul consolidat înainte de taxe a crescut în primul trimestru din 2014 la 38,98 miliarde de forinţi, de la 14,4 miliarde de forinţi în precedentele trei luni.

Luna trecută, directorul general al OTP, Sandor Csanyi, a dat asigurări că banca poate face faţă escaladării conflictului dintre Rusia şi Ucraina, inclusiv celui mai negativ scenariu în care ar pierde toate investiţiile sale în cele două ţări.

‘Dacă ar fi să pierdem toate investiţiile noastre din Rusia şi Ucraina, nivelul nostru de capital core Tier 1 va rămâne peste 12%. Chiar şi acest scenariu de neconceput nu ar putea să ne afecteze stabilitatea’, a afirmat Sandor Csanyi.

OTP are operaţiuni în nouă state din Europa Centrală şi de Est, iar nivelul provizioanelor a crescut atât în Ucraina cât şi în Rusia.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...