Profitul Raifeissen Bank România a crescut cu 6% în primul semestru, la 48 milioane euro

Raiffeisen Bank România a obţinut, în primul semestru, un profit net de 48 de milioane de euro, în creştere cu 6% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - mie, 19 aug. 2015, 11:28
Profitul Raifeissen Bank România a crescut cu 6% în primul semestru, la 48 milioane euro

În primele şase luni din 2014, Raiffeisen Bank România a înregistrat un profit net de 45 milioane euro, scrie Agerpres.

Potrivit băncii, valoarea totală a activelor Raiffeisen Bank a ajuns la 6,48 miliarde de euro, în creştere cu 9% faţă de nivelul înregistrat la finalul lunii iunie 2014, de 5,94 miliarde euro.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, volumul total al creditelor a crescut cu 8%, până la 4,14 miliarde euro.

‘Creşterea organică, cu 2% faţă de mijlocul anului trecut, a provenit în principal din creditarea persoanelor fizice (aproximativ 225 milioane euro credite de consum şi peste 1.100 credite Prima Casă) şi din credite noi acordate segmentului IMM, care au beneficiat şi de programele de garantare din liniile EIF-JEREMIE (peste 410 credite noi de acest tip în prima jumătate a anului)’, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii băncii precizează că o evoluţie similară au înregistrat şi depozitele, care au crescut cu 8%, ajungând la 4,67 miliarde euro, astfel că raportul credite/depozite este în prezent de 89%, ‘constant faţă de iunie 2014’.

Cheltuielile nete cu provizioanele au scăzut la 32 milioane euro comparativ cu primul semestru al lui 2014, când erau 40 milioane de euro.

‘S-a confirmat îmbunătăţirea semnificativă a indicatorilor de risc aferenţi persoanelor fizice, observată şi de-a lungul anului precedent, iar în 2015 acelaşi trend pozitiv se poate observa şi la clienţii IMM, dar şi companii mari şi medii. Implementarea unei strategii prudente de risc îşi arată rezultatele în evoluţia ratei creditelor neperformante, care a înregistrat o scădere consistentă, până la 7,2%, faţă de 8,2% cât era în iunie 2014’, se mai spune în comunicat.

Reprezentanţii băncii susţin că, din cauza condiţiilor de piaţă (evoluţia ratelor de dobândă), veniturile băncii au scăzut cu 2% faţă de iunie 2014, ajungând la 215 milioane de euro.

‘Ca rezultat al măsurilor luate de bancă pentru creşterea eficienţei şi pentru diversificarea surselor de venituri, raportul cost/venituri a scăzut uşor la 58,5% faţă de 58,7%, cât era la jumătatea lui 2014’, se precizează în comunicat.

Raiffeisen Bank deserveşte aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 7.800 de companii. La mijlocul anului 2015, reţeaua Raiffeisen Bank număra 513 de unităţi (faţa de 528 in iunie 2014), peste 1.100 de ATM-uri şi aproximativ 13.400 de EPOS-uri.

Banca avea la jumătatea acestui an 5.349 angajaţi, faţă de 5.478 în 30 iunie 2014.

Grupul austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) deţine 99,49% din acţiunile Raiffeisen Bank SA, fiind prezent în 15 pieţe din regiune prin intermediul unor bănci subsidiare, companii de leasing şi alţi furnizori de servicii financiare.

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...