1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Profitul Raiffeisen Bank a crescut semnificativ, în urma îmbunătăţirii afacerilor din România, Cehia, Rusia şi a scăderii costurilor de risc

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI) a raportat o creştere a profitului trimestrial de 29%, în urma scăderii costurilor de risc şi a îmbunătăţirii afacerilor din România, Cehia şi Rusia, transmite Reuters.

14 noi, 2018 | Agerpres

Profitul net consolidat s-a situat la 417 milioane de euro în trimestrul trei din 2018, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un câştig de 335 milioane de euro.

Costurile de risc au scăzut cu 70%, la 28 milioane de euro, în mare parte datorită vânzării subsidiarei din Polonia, a anunţat miercuri RBI.

Veniturile nete din dobânzi au urcat cu 5,2% în perioada iulie-septembrie, la 856 milioane de euro, datorită majorării creditării acordate în România, Cehia şi Rusia

"Principalul motor al acestor câştiguri l-a reprezentat scăderea costurilor de risc. Beneficiem de o situaţie economică foarte bună şi de efectele strategiei noastre de restructurare, menită să prezerve valoarea creditelor neperformante", a afirmat directorul general Johann Strobl.

La subsidiara Raiffeisen din Rusia profitul a crescut cu 13% în trimestrul trei din 2018, în timp ce rata creditelor neperformante s-a îmbunătăţit la 4,1%, de la 4,7% în urmă cu un an.

Luna trecută, directorul financiar al Raiffeisen, Martin Gruell, anunţa că se aşteaptă la "câştiguri record" în România, la un profit de peste 100 de milioane de euro în Ucraina şi la continuarea creşterii pe piaţa rusă.

Afacerile RBI din România, Rusia şi Ucraina cresc constant şi vor ajuta banca să-şi depăşească anul acesta obiectivul de a înregistra pe termen mediu un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de aproximativ 13%, a declarat Martin Gruell, la o întâlnire cu investitorii la Viena. Acesta a adăugat: "Vom depăşi semnificativ ţinta noastră de 13% până la sfârşitul anului".

RBI intenţionează să-şi recompenseze acţionarii cu dividende "care să nu fie mai scăzute decât cele de anul trecut", a anunţat directorul financiar al grupului bancar austriac.

Pentru 2017, RBI a plătit 0,62 euro per titlu, primele dividende din ultimii patru ani, după ce a trecut printr-un amplu proces de restructurare, în urma crizei financiare.

Întrebat de scăderea preţului acţiunilor RBI cu aproape 20% anul acesta, Martin Gruell a explicat că declinul a fost provocat în principal de temerile privind escaladarea tensiunilor dintre SUA şi Rusia.

Rusia este o piaţă importantă pentru RBI, care are acolo aproape 10% din activele sale. Dar banca a anunţat anterior că numai 0,1% din totalul activelor sale au legătură cu firme afectate direct de sancţiuni.

În România, Raiffeisen Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare pentru aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Banca are o reţea de aproape 500 de agenţii în toată ţara, peste 1.140 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de terminale EPOS şi peste 80 de MFM-uri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO