Profitul Societe Generale a scăzut cu 26%, în primul trimestru, după lansarea planului de restructurare

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, a raportat vineri o scădere de 26% a profitului net în primul trimestru, după ce rezultatele slabe din 2018 au determinat a treia mare bancă franceză să demareze un plan de restructurare, informează Reuters.
Economica.net - vin, 03 mai 2019, 13:21
Profitul Societe Generale a scăzut cu 26%, în primul trimestru, după lansarea planului de restructurare

În primele trei luni ale acestui an Societe Generale a realizat un profit net de 631 milioane euro, în timp ce produsul bancar net a scăzut cu 1,6% până la 6,19 miliarde euro. Analiştii intervievaţi de Infront Data mizau pe un profit net de 67 milioane euro şi pe venituri de 6,07 miliarde euro.

Luna trecută, Societe Generale a dezvăluit un plan de restructurare care include eliminarea a 1.600 de locuri de muncă şi vânzarea unor active.

Potrivit directorului general, Frederic Oudea, planul de restructurare începe să îşi arate rezultatele.

„Ajustăm afacerilor acolo unde este necesar. Creşterea solidităţii financiare a bănci ar trebui să îi liniştească pe investitori”, a declarat Frederic Oudea pentru postul de televiziune BFM Business, adăugând că nu există planuri pentru o emisiune de obligaţiuni.

Societe Generale s-a concentrat, în primul rând, pe îmbunătăţirea ratei de solvabilitate, rata capitalului comun de rangul 1 („Common Equity Tier I”) ajungând în primul trimestru la 11,7%, de la 11,2% în trimestrul precedent.

În cadrul măsurilor destinate îmbunătăţirii ratei de solvabilitate, Societe Generale a anunţat vânzarea diviziei sale din Slovenia către grupul bancar ungar OTP Bank.

Grupul bancar francez va înregistra pierderi de 67 milioane de euro de pe urma acestei vânzări, dar îşi va îmbunătăţi bilanţul prin reducerea activelor riscante cu 2,3 miliarde de euro.

La fel ca şi alte mari bănci europene, Societe Generale are probleme în a-şi creşte profitul, în condiţiile în care dobânzile reduse afectează veniturile generate din operaţiunile de retail banking, în timp ce operaţiunile de investment banking sunt vulnerabile la volatilitatea de pe pieţele financiare.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...