Profitul Societe Generale a scăzut cu aproape 28% în trimestrul al doilea din cauza litigiului libian

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, a raportat miercuri o scădere de 27,6% până la 1,05 miliarde de euro a profitului net înregistrat în al doilea trimestru al acestui an, în principal ca urmare a soluţionării litigiului cu fondul suveran de investiţii din Libia graţie unei înţelegeri de 963 milioane de euro, informează AFP.
Economica.net - mie, 02 aug. 2017, 07:19
Profitul Societe Generale a scăzut cu aproape 28% în trimestrul al doilea din cauza litigiului libian

În luna mai a acestui an, Societe Generale a ajuns la o înţelegere cu Libyan Investment Authority (LIA) pentru a pune capăt unui litigiu vizând tranzacţiile financiare operate între 2007 şi 2009, litigiu care a dat naştere unei proceduri juridice la un tribunal civil din Marea Britanie.

Scăderea semnificativă a profitului net înregistrat de banca franceză în perioada aprilie-iunie 2017 se explică de asemenea şi prin creşterea cu 300 milioane de euro a provizioanelor legale pentru dispute pe care Societe Generale nu le-a precizat, precum şi printr-un efect de bază de comparaţie nefavorabil, în condiţiile în care în perioada similară a anului trecut Societe Generale a înregistrat un profit de 725 milioane de euro de pe urma vânzării participaţiei la Visa Europe.

Dacă se exclud însă toate elementele excepţionale, profitul net al Societe Generale a crescut cu 11% până la 1,16 miliarde de euro. Comparativ, analiştii intervievaţi de Factset se aşteptau la un profit net de 940 milioane de euro.

Societe Generale a subliniat că profiturile realizate de activităţile internaţionale de retail banking şi servicii financiare au crescut cu 30,3% până la 568 milioane de euro, în condiţiile în care profitul net înregistrat de subsidiara din România s-a dublat, iar divizia din Rusia a înregistrat un profit net de 31 de milioane de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că nu vede sensul unei reglementări a pieţei de energie după data ...
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...