Profitul Societe Generale a urcat la 1,13 miliarde de euro în primele 9 luni ale anului

Profitul net al Societe Generale, al doilea grup bancar francez, a urcat cu 28% în trimestrul trei din 2015, depăşind estimările analiştilor, declinul veniturilor din tranzacţionare fiind compensat de îmbunătăţirea rezultatelor la divizia de consumer banking, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 05 nov. 2015, 09:28
Profitul Societe Generale a urcat la 1,13 miliarde de euro în primele 9 luni ale anului

În perioada iulie – septembrie 2015, profitul net a ajuns la 1,13 miliarde de euro (1,23 miliarde de dolari), de la 882 milioane de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 840 milioane de euro.

În Franţa, profitul diviziei de consumer banking a urcat cu 17% la finele trimestrului trei din 2015, datorită majorării veniturilor şi scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante. SocGen a anunţat extinderea serviciilor de online banking în Franţa prin investiţii de 1,5 miliarde de euro în următorii cinci ani şi reducerea numărului de sucursale cu 20%.

Banca a înregistrat rezultate solide ‘datorită performanţei comerciale bune şi a continuării controlului asupra costurilor şi riscurilor’, a afirmat directorul general Frederic Oudea.

Veniturile diviziei global markets au scăzut cu 10% în trimestrul trei din 2015, la 1,19 miliarde de euro, din cauza volatilităţii crescute în urma devaluării yuanului.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 al Societe Generale a urcat la 1,3%, la 30 septembrie 2015. Obiectivul băncii este să ajungă la un indice de 11% până la sfârşitul lui 2016.

Profitul din activităţile de consumer banking din afara Franţei au urcat cu 10% în trimestrul trei din 2015, la 342 milioane de euro, datorită performanţelor bune din Cehia, Germania, regiunea Balcanilor şi Africa, a anunţat grupul bancar francez. În Rusia, Societe Generale a înregistrat pierderi de 20 milioane de euro în perioada iulie – septembrie în timp ce în primele nouă luni din acest an pierderile s-au situat la 157 milioane de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

Te-ar mai putea interesa și
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
AOJND: Propunerea de taxare a jocurilor de noroc discriminează jucătorii de pe platformele online 
Propunerea Guvernului de mărire a taxelor percepute jucătorilor, așa cum a fost aceasta propusă în proiectul de OUG privind modificarea Codului fiscal, discriminează jucătorii pe platformele......
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă ...
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...