Profitul UniCredit a scăzut cu 12% în trimistrul al treilea

Profitul net al UniCredit SpA s-a situat uşor sub estimările analiştilor în trimestrul trei din 2016, dar vânzările de active şi reducerea costurilor au majorat capitalul celui mai mare grup bancar italian, transmit Reuters, Ansa şi AP.
Economica.net - joi, 10 nov. 2016, 14:46
Profitul UniCredit a scăzut cu 12% în trimistrul al treilea

În perioada iulie – septembrie 2016, profitul net a scăzut cu 12%, la 447 milioane de euro (493 milioane de dolari), de la 507 milioane de euro în trimestrul trei din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 467 milioane de euro. Rezultatele includ şi tranzacţia de luna trecută, când UniCredit a vândut unor investitori instituţionali o participaţie de 20% la banca online FinecoBank, pentru 552 milioane de euro (518 milioane de dolari). În iulie, banca italiană a plasat 10% din FinecoBank, conform planului strategic demarat de noul şef al UniCredit, Jean Pierre Mustier, în scopul consolidării capitalului şi creşterii profitabilităţii afectate de acumularea creditelor neperformante şi dobânzile extrem de scăzute.

Veniturile au crescut uşor în trimestrul trei din 2016, la 5,5 miliarde de euro, câştigurile din tranzacţionare s-au dublat, ajungând la 510 milioane de euro, compensând parţial declinul veniturilor din dobânzi şi din taxe şi comisioane. În perioada iulie – septembrie 2016, veniturile din dobânzi au scăzut cu 2,6%, la 2,9 miliarde de euro, în timp ce veniturile din taxe şi comisioane au înregistrat un declin de 2,3%, la 1,9 miliarde de euro.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a situat la sfârşitul lunii septembrie la 10,82%, de la 10,33% la sfârşitul lunii iunie.

Valoarea totală a activelor a fost de 874,5 miliarde de euro în trimestrul trei din 2016, în scădere cu 1,9% comparativ cu precedentele trei luni.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...