Profitul VIG a crescut de peste două ori, în 2016 – rezultate preliminare

Asiguratorul austriac Vienna Insurance Group a înregistrat o creştere de peste două ori a profitului din 2016, până la 407 milioane euro, arată rezultatele preliminare anunţate reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - joi, 23 mart. 2017, 15:17
Profitul VIG a crescut de peste două ori, în 2016 - rezultate preliminare

Vienna Insurance Group (VIG) se aşteaptă la rezultate pozitive la toate nivelurile pe baza datelor preliminare pentru 2016.

‘Ne-am atins toate ţintele majore pentru 2016. Acest lucru transmite un semnal clar cu privire la stabilitatea pe care o considerăm importantă pentru a fi un partener de încredere în vremuri de continuă schimbare’, arată Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, într-un comunicat remis AGERPRES.

Volumul preliminar al primelor, de 9,051 miliarde euro, a înregistrat o evoluţie stabilă (+31 milioane euro faţă de anul precedent). Primele au crescut semnificativ pe toate segmentele de business, cu excepţia poliţelor de asigurare de viaţă pe termen scurt cu plata la scadenţă (-19,2%). La fel că în anul precedent, a fost urmată o politică restrictivă de subscriere pe acest segment în majoritatea pieţelor din cauza contextului marcat de dobânzi reduse. Excluzând poliţele pe termen scurt cu achitare la scadenţă, primele au crescut cu 4,4% pe toate segmentele de business.

Primele au crescut puternic în special pe segmentul Alte pieţe din ECE (+7,9%), incluzând contribuţiile din partea Serbiei (+18,5%) şi Croaţiei (+9,4%), şi din segmentele Turcia/Georgia (+14,5%) şi Ungaria (+9,8%). Creşterea din România a fost excepţională, atingând cel mai ridicat nivel de 24,4%, în parte că urmare a ajustărilor pieţei.

În ceea ce priveşte profitul (înainte de impozitare), ţintă stabilită în anul precedent a fost de a obţine un profit cel puţin dublu faţă de cel înregistrat în 2015, până la 400 milioane euro.

‘Cu un rezultat de 406,7 milioane euro, am atins limita superioară a intervalului ţintit, raportând astfel o creştere de peste două ori a profitului (înainte de taxe)’, a precizat Elisabeth Stadler.

La nivelul întregului an 2016 a fost înregistrată o îmbunătăţire semnificativă a ratei nete combinate comparativ cu nivelul de 97,9% din trimestrul al treilea 2016. Cu o valoare de 97,3% rată netă combinată a VIG rămâne la nivelul din anul precedent şi se menţine sub pragul de 100%. Rată cheltuielilor s-a îmbunătăţit la 30,4%, faţă de 30,6% în 2015.

Datorită rezultatelor bune, Comitetul Director va propune organismelor statutare că dividendul aferent anului financiar 2016 să crească la 0,80 euro pe acţiune, de la 0,60 euro în anul precedent, arată comunicatul VIG.

Te-ar mai putea interesa și
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, cu alocare financiară de aproape 21 milioane de euro prin Planul Naţional de......
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme ...