Profitul World Trade Center Bucureşti a crescut cu 10% în noiembrie

World Trade Center Bucureşti a înregistrat în noiembrie un profit operaţional de aproximativ 200.000 de euro, în creştere cu circa 10% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 182.000 de euro
Economica.net - lun, 23 dec. 2013, 12:54
Profitul World Trade Center Bucureşti a crescut cu 10% în noiembrie

‘Misiunea noastră de a creşte rentabilitatea companiei este pe drumul cel bun. Am reuşit, după rezultatele bune din trimestrul III, să consolidăm creşterea rentabilităţii în luna noiembrie, iar primele cifre din luna decembrie confirmă că suntem pe drumul cel bun. Optimizarea cheltuielilor, fructificarea potenţialului enorm al societăţii şi promovarea valorilor româneşti sunt câteva dintre obiectivele pe care le-am atins şi cu siguranţă nu ne vom opri aici’, a declarat Cristina Chiriac, directorul general World Trade Center Bucureşti.

Veniturile WTCB au totalizat 747.600 de euro, fiind înregistrate evoluţii pozitive la toate centrele de profit ale companiei.

Hotelul Pullman a înregistrat o majorare cu 16% a cifrei de afaceri, ca efect al creşterii semnificative a gradului de ocupare, în condiţiile în care piaţa concurenţială pune presiune în continuare pe tarifele la cazare.

Pe segmentul banqueting, cifra de afaceri a crescut cu peste 60% în noiembrie 2013 comparativ cu noiembrie 2012, iar veniturile totale din activitatea de restaurante au fost mai mari cu 23%.

Ca o noutate în domeniul restauraţiei, compania a lansat la începutul luni decembrie ‘La Şipote’, restaurant cultural românesc care continuă povestea marelui Ciprian Porumbescu, acesta urmând să ofere atât clienţilor hotelului, dar şi invitaţilor, un spaţiu original al culturii şi gastronomiei româneşti.

Centrul de conferinţe World Trade Center Bucureşti a înregistrat o creştere de 75% a rezultatului operaţional şi o majorare de 37 de procente la cifra de afaceri.

Departamentul de exploatare imobiliară s-a remarcat prin scăderea costurilor cu 23 de procente în luna noiembrie, dar şi prin ocuparea în procent de 100% a spaţiilor din galeriile comerciale.

Compania World Trade Center Bucureşti se află în insolvenţă din iunie 2011, fiind în administrarea Euro Insol.

WTCB a realizat, în trimestrul trei, venituri de circa 2,1 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, când veniturile au fost de 1,81 milioane euro.

World Trade Center Bucureşti are în portofoliu hotelul de 4 stele Pullman, cu 203 camere, un centru de conferinţe cu 10 săli multifuncţionale, centrul expoziţional Plaza, 11.000 mp spaţii de birouri, 3.500 mp galerii comerciale şi 2.000 mp de restaurante.

În aprilie 2014, WTCB va găzdui a 45-a Adunare Generală a World Trade Centers Association, care va reuni centrele similare de pe mapamond, eveniment care va marca şi aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea World Trade Center Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat vineri ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko, în timp ce......
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, iar criza alimentară s-a agravat – raport ONU
Situaţia din Haiti este „cataclismică”: Bandele armate controlează circa 80% din capitala Port-au-Prince, ...
Peste 1500 de oameni au fost ucişi în escaladarea violenţelor dintre bandele din Haiti de la începutul acestui an, arată ...
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor creşte până la 18%
Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creştere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord ...