Prognoză specială pentru Bucureşti: Ploi însemnate cantitativ, acumulări de apă de 30-35 de litri/mp şi vânt puternic, luni şi marţi

Meteorologii au emis pentru luni şi marţi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti ce vizează ploi însemnate cantitativ, acumulări de apă de 30-35 de litri/mp şi vânt puternic.
Economica.net - lun, 27 nov. 2017, 06:23
Prognoză specială pentru Bucureşti: Ploi însemnate cantitativ, acumulări de apă de 30-35 de litri/mp şi vânt puternic, luni şi marţi

‘Începând de luni (27 noiembrie) şi până în după-amiaza zilei de marţi (28 noiembrie) va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă în jur de 30 – 35 l/mp. Intensitatea ploii va fi mai mare în seara zilei de luni, în cursul nopţii de luni spre marţi şi în dimineaţa zilei de marţi, când şi vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală ce vor atinge temporar 45 – 55 km/h’, se precizează în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

De altfel, ANM a emis duminică o informare meteo de ploi însemnate cantitativ şi ninsori abundente, valabilă în cea mai mare parte a ţării de duminică seara, până luni după-amiaza, dar şi o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa.

De asemenea, de luni după-amiaza şi până marţi seara vor intra în vigoare două avertizări Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabile în Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei, dar şi ninsori şi vânt puternic în Carpaţii Meridionali şi Orientali, sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, valabile în 24 de judeţe.

Potrivit meteorologilor, începând din seara zilei de duminică, aria precipitaţiilor se va extinde din vest şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În Banat, Crişana, Maramureş şi zona de munte aferentă, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 15 – 20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

La munte, treptat vor predomina ninsorile şi mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

Începând de luni, ora 16:00 şi până marţi, ora 16:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, în Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei. În intervalul menţionat va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp. Local în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55 – 65 km/h.

În dimineaţa zilei de marţi, precipitaţii mixte se vor semnala local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia.

Conform ANM, de luni, ora 16:00 şi până marţi, ora 18:00, va fi Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu depuneri de de zăpadă, intensificări ale vântului la munte, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafala de 55 – 70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de marţi, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi în sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.

Judeţele afectate total sau parţial de avertizările Cod galben de vremea rea sunt: Ilfov, Olt, Teleorman,Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Harghita, Alba, Bacău, Mureş, Neamţ, Suceava şi Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, începând de luni, ora 20:00 şi până marţi, ora 16:00, va intra in vigoare o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente şi intensificări ale vântului în zonele de munte ale judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

În intervalul menţionat, în zonele de munte ale judeţelor menţionate, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55 – 70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza aceste avertizări.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...